Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Teknolojik Hayatta Kalma Kiti, Acil durumlarda dünyanın neresinde olursanız olun online olmanızı sağlar. Teknolojik bir hayatta kalma kiti ne işe yarar? Tıbbi ve şahsi olan önemli..

Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
 
Seyahat ederken nelere dikkat etmelisiniz? Seyahatler her zaman planlandığı gibi gitmeyebilir. Acil durumlara karşı hazırlıklı ve değişikliklere karşı esnek olmalısınız. 
 
1. Teknolojik Hayatta Kalma Kiti
 
Seyahatlerinizde doğa ile iç içe olmayı tercih eden biriyseniz veya yurtdışına sık seyahat ediyorsanız, bavulunuzun bir köşesini teknolojik bir hayatta kalma kitine ayırabilirsiniz. Şimdi ExpressVPN’in teknolojik hayatta kalma kitini inceleyebilirsiniz. 
 
Teknolojik bir hayatta kalma kiti ne işe yarar?
 
Acil durumlarda dünyanın neresinde olursanız olun online olmanızı sağlar. Tıbbi ve şahsi olan önemli belgelerinize ihtiyacınız olduğunda erişmenizi sağlar.
 

Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yedek bir telefon, seyahat ederken telefonunuzun kaybolması veya çalınması durumunda iletişimde kalmanızı sağlar. Pasaport ve kimlik gibi önemli belgelerin yedeklendiği USB içeren bir teknolojik hayatta kalma kiti, seyahat ederken bu belgelerinizi kaybetmeniz durumunda size yardımcı olur. 
 
Teknolojik bir hayatta kalma kiti powerbank, evrensel adaptör ve el feneri gibi her doğa seyahatinizde veya gezinizde işinize yarayacak önemli malzemeleri içerir. Teknolojik hayatta kalma kitinde özet olarak aşağıdakileri bulundurabilirsiniz:
 
* Su geçirmez kılıf
* Powerbank (önceden şarj etmeyi unutmayın ve su geçirmez olanını tercih edin)
* Evrensel adaptör
* El/kafa lambası
* Analog saat
* USB şarj ve kablolar
* Yedek telefon
* Yedek SIM kart
* Pasaport, kimlik, ehliyet kopyalarını içeren USB bellek
 
2. Kayıp Bavul
 
Seyahat ederken en çok gerçekleşen durumlardan biri havaalanında bavulun kaybolmasıdır. Bavulun size ulaşması bu gibi durumlarda bir haftaya kadar sürebilir. Böyle bir ihtimali göz önünde bulundurarak yanınıza aldığınız çantada yedek kıyafet bulundurmanız mantıklı olacaktır. Kıyafet haricinde diş fırçası, elektronik aletleriniz, ilaçlarınız gibi önemli olan ve sık kullandığınız eşyalarınızı da el/sırt çantanızda bulundurun. 
 
Bavulunuzda hiçbir zaman bilgisayar, tablet ve benzeri cihazları bulundurmayın. Bu cihazları her zaman yanınızda taşıyın. 
 
3. Ortak Wi-Fi Ağlara Karşı Dikkatli Olun
 
Ortak Wi-Fi ağlar genellikle şifresizdir ve kullanımı çok elverişli gelir. Bununla birlikte, havaalanlarında veya parklar gibi herkese açık alanlarda sunulan Wi-Fi ağlarının güvenli olduğunu söyleyemeyiz. Ücretsiz Wi-Fi ağlarda banka hesaplarınıza giriş yapmaktan veya herhangi bir oturum açmaktan kaçının. 
 
Ücretsiz ve ortak Wi-Fi ağlara bağlandığınızda akıllı telefonunuz veya bilgisayarınız art niyetli siber saldırganlar tarafından hacklenebilir. Havaalanlarında bu duruma sıkça rastlanır. Bilgilerinizin üçüncü partilerin eline geçtiğini bir süre anlamayabilirsiniz. 
 
Bu tür şifresiz ağlara bağlanırken VPN kullanarak bağlantınızı şifreleyebilir ve gizleyebilirsiniz. 
 
4. Seyahat İlkyardım Çantası 
 
Seyahatlerinizde özellikle yurtdışına gidiyorsanız minik bir ilkyardım çantası hazırlamalısınız. Alerjik reaksiyonlara, hafif yaralanmalara ve jetlag (uçuş sersemliğine) ihtimaline karşı yanınıza gerekli krem, bandaj, melatonin ve ağrı kesici gibi malzemeler içeren bir çanta alabilirsiniz. 
 
Hijyen için dezenfektan ve ıslak mendil de bulundurmayı unutmayın. 
 
5. Haritaları Çevrimdışı İndirin
 
Seyahat edeceğiniz yerde internete erişiminiz olmaması durumuna karşı gideceğiniz yerin ve otelin konumunu çevrimdışı indirin ve kaydedin. Bu şekilde, kaybolmanız ve internete erişiminiz olmaması durumunda rahatlıkla otelinize dönebilirsiniz. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler