Şef Kerem Yahya Görgel; Asla Pes Etme!

Şef Kerem Yahya Görgel; Asla Pes Etme!

Ustanın vurduğu yerden gül bitmesini bekleyen bu işin tozunu yalamış meslektaşlarım ve değerli büyüklerim içindir. Eğer ki ileride bu söylediklerimi anlayacak geleceğimiz olan..

Şef Kerem Yahya Görgel; Asla Pes Etme!
 
Bir insanın hedeflerine ulaşması  zorlu ve engellerle dolu bir yaşam sürecinden geçtiği için oldukça zordur. Aslında bu zorlu süreç aldığınız kararlar ile başlamaktadır. Bazı engeller psikolojik, bazı engellerler ekonomik, bazı engeller insanlar tarafından, bazen ise araç ve gereçler ile gerçekleşir. 
 
Bu durumda sizin hedefinize gitmekte ne kadar kararlı ne kadar istekli olmanız doğrultusunda başarılı olacaksınızdır. 
 
Sahi başarı sizin gözünüzde nedir ? 
Bir taşı kaldırmakta bir başarı mıdır ? 
 
Kendi kabuğunuzdan çıktığınızda başarının % 60 ını başarmış oluyorsunuz zaten geriye kalan %40 lık kesimin içerisine hayat, kariyer, bilgiler ve dahası giriyor siz kendi kabuğunuzdan çıkmadığınız sürece başarıyı beklemek balığın ağaca çıkmasını beklemek gibidir. 
 
Başarı bazen başarısızlıkla gelir bazen çaresizlik ile gelir. Siz bu durumlarla karşılaştığınız da ne kadar iyi risk yönetimi yaparsanız o kadar rahatlıkla başarıyı elde etmiş olursunuz. 
 
Tabi bazı başarılar veya maddi güç ile alınan başarı elde eden insanlar için değildir bu yazım. Zorluklarla bir noktaya gelmiş yeri gelip kendi emeği ile yılmadan usanmadan ustalarına karşı nezaketi elden bırakmayan. 
 
Ustanın vurduğu yerden gül bitmesini bekleyen bu işin tozunu yalamış meslektaşlarım ve değerli büyüklerim içindir. Eğer ki ileride bu söylediklerimi anlayacak geleceğimiz olan genç usta adaylarıda kulak vermek ister ise. Sadece araştırın çalışın nezaketi elden bırakmayın. 
 
Saygı istiyorsanız, saygı göstermek zorundasınız. 
 
Yaptığımız işin ne kadar kutsal ve önemli olduğunu kavramamız gerekiyor. Mesleğe başladığımda çok komik tabak dekorlarım vardı. Hiç Unutmuyorum bir yarışma için yaptığım avcı böreği öküz doyuran cinsinden idi. Tabi o zamanlar bilgimiz yok internet günümüz kadar kolay ulaşılabilir değildi. 
 
Hafta sonu bilgisayar sınıfı açılmalı ki bir kaç araştırma yapalım. Ama artık bilgiye ulaşmak çok kolay fakat insanlar çok tembelleşmeye alıştırıldı. 
 
Eskiden elle yazdığımız şeyler şimdi bir disk ile dünyaları depolayabiliyorsunuz. Ama dediğim gibi bilgi çok fazla var fakat bu bilgiyi kullanan insanlar yok. Aslında bir acı gerçeğimiz de gelecek hedefleri olmayan genç yeteneklerimiz. 
 
Yazımın başında da dediğim gibi kendi kabuklarından çıksalar ne kadar yetenekli ne kadar  çok işler başaracaklarının farkına varacaklar.
 
Genç yeteneklerimiz sizlerden ricam mesleğimize olan duygularınızı para ile başlatmayın tutku ile gönülden bu mesleğe hayatınızı adayacağınız şekilde planlar yaparak adım atın. Tv programlarından görüp aldanmayın çünkü 3-5 yıl sonranız hiç olur unutulur gidersiniz. 
 
Temeliniz sağlam ve sağlam referanslara ilerlerseniz güçlü ve dayanıklı birer şef olma garantisi vardır. 
 
Bir çok ülkede bulundum bir çok farklı milleten insanlar ile çalışma fırsatım oldu hepsi çok zeki ve yetenekliler ama bizim gençlerimiz hem zeki hem pratik zekaya sahipler. Lütfen kendinizin farkına varıp kabuğunuzdan çıkmanız dileğim ile sevgilerimle.. 
 
Lezzet ve başarı dolu günler dilerim...
 
Kerem Yahya GÖRGEL 
Executive Chef 
WACS Member
Gastronomy Association Member 
Korea Europen Master Chef Member


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler