Ortadoğu’da Otel Projeleri
Yeni otel yatırımları Türkiye’de olduğu gibi dünya genelinde de devam ediyor. Bu kapsamda Ortadoğu bölgesinde 475 yeni otel yatırım projesi var.
Bunları 168’i Suudi Arabistan’da. Ortadoğu ülkelerindeki yeni otel yatırım projelerinde Suudi Arabistan’ı 136 proje ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) var.
Yeni otel projelerin şehirlere göre dağılımında ilk sırada 87 ile Dubai ilk sırada. İkinci sırada 45 Riyad ve 40 tesisle ve Doha var.
Türkiye
turizm haberlerinde yer alan bilgilere göre, Ortadoğu bölgesindeki yeni otel projelerinin 230’u dört, 270’i beş yıldızlı.
* Suudi Arabistan 168 adet otel projesi,
* BAE'de 136 adet otel projesi,
* İsrail'de; 52 adet otel projesi,
* Katar'da; 45 adet otel projesi,
* Umman'da; 22 adet otel projesi,
* Bahreyn'de; 18 adet otel projesi,
* Kuveyt'de; 10 adet otel projesi,
* Irak'da; 9 adet otel projesi,
TOPLAMda Ortadoğu’da otel projesi 475 adet'tir.
Orta Doğu Neresidir?
Orta Doğu, Afrika-Avrasya'da genellikle Batı Asya'yı (Güney Kafkasya hariç), tüm Mısır'ı (çoğunlukla Kuzey Afrika'da) ve Türkiye'yi (kısmen Balkanlar'da) kapsayan kıtalararası bir bölgedir. Terim, 20.
yüzyılın başlarında başlayan Yakın Doğu teriminin (Uzak Doğu'nun aksine) yerini almak üzere daha geniş bir kullanıma girmiştir. Daha geniş "Büyük Orta Doğu" kavramı (diğer adıyla Orta Doğu ve Kuzey Afrika veya ODKA) aynı zamanda Mağrip, Sudan, Cibuti, Somali, Komorlar, Afganistan, Pakistan ve bazen Transkafkasya ve Orta Asya'yı da bölgeye dahil etmektedir. "Orta Doğu" terimi, değişen tanımları konusunda bazı karışıklıklara yol açtı.
Orta Doğu ülkelerinin çoğu (18 ülkeden 13'ü) Arap devletlerinin bir parçasıdır. Bölgedeki en kalabalık ülkeler Mısır, İran ve Türkiye iken, Suudi Arabistan alan bazında en büyük Orta Doğu ülkesidir. Ortadoğu'nun tarihi, bölgenin jeopolitik öneminin binlerce yıldır kabul edilmesiyle eski zamanlara dayanmaktadır.
Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam dahil olmak üzere birçok büyük dinin kökenleri Orta Doğu'dadır. Araplar bölgedeki çoğunluk etnik grubu oluşturuyor, ardından Türkler, Persler, Kürtler, Azeriler, Kıptîler, Yahudiler, Süryaniler, Irak Türkmenleri ve Kıbrıs Rumları izliyor.
Orta Doğu, genellikle sıcak ve kurak bir iklime sahiptir; Mısır'daki Nil Deltası, Mezopotamya'nın Dicle ve Fırat havzaları (Irak, Kuveyt ve Doğu Suriye) gibi sınırlı alanlarda tarımı desteklemek için sulama sağlayan birkaç büyük nehir ve Bereketli Hilal.
Basra Körfezi'ni çevreleyen ülkelerin çoğunun, özellikle petrol ihracatından ekonomik olarak yararlanan Arap Yarımadası hükümdarları ile birlikte, büyük ham petrol rezervleri vardır. Orta Doğu, kurak iklim ve fosil yakıt endüstrisine olan yoğun bağımlılık nedeniyle, hem iklim değişikliğine büyük katkıda bulunuyor hem de bundan ciddi şekilde olumsuz etkilenmesi beklenen bir bölgedir.