En Meşhur Bayram Tatlıları 'ndan Kalburabastı Tarifi

En Meşhur Bayram Tatlıları 'ndan Kalburabastı Tarifi

En iyi bayram sofraları için hangi tatlılar yapılır? En meşhur bayram tatlılarından Kalburabastı nasıl yapılır? Evde Kalburabastı yamak için hangi malzemeler kullanılır?

Dini Bayramlar toplumumuzu bir araya getiren en önemli özel günlerden biridir. Peki en iyi bayram sofraları için hangi tatlılar yapılır? En meşhur bayram tatlılarından Kalburabastı nasıl yapılır? Evde Kalburabastı yapmak için hangi malzemeler kullanılır? 
 
En Meşhur Bayram Tatlılarından Kalburabastı Tarifi
En İyi Bayram Tatlılarından Kalburabastı İçin Kullanılan Malzemeler
 
* 1 Çay Bardağı Süt
*  1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*  1 Yemek Kaşığı Yoğurt
*  2 Yemek Kaşığı İrmik
*  Yarım Paket (125 Gr.) Tereyağı Veya Margarin
*  1. 5 Çay Kaşığı Karbonat
*  3.5 Su Bardağı Un
 
En Farklı Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Kalburabastı Şerbeti İçin:
 
*  2.5 Su Bardağı Su
*  2 Su Bardağı Şeker
*  Birkaç Damla Limon Suyu
 
En Sevilen Bayram Tatlılarından Kalburabastının İçi İçin 
 
*  İri Dövülmüş Ceviz
 
En Bilinen Bayram Tatlılarından Kalburabastı Yapılış Tarifi
 
İlk olarak şeker ve su bir tencereye alınarak kaynatılır. Yaklaşık 15-20 dakika kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip dört-beş dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra, tereyağı (veya margarin) ve diğer malzemeler bir kaba alınarak hamur yoğrulur. 
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlanır. Top haline gelen hamur, kalbur üzerine bastırılarak elle açılır. 
 
Ortasına, dövülmüş ceviz içinden bir tatlı kaşığı yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek kapatılır. Hazırlanan tatlı, ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine dizilir.
 
Hamur yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor. Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişmeye bırakılır. Tatlılar kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir. 
 
Tatlıları şerbeti dökmeden önce fırın tepsisinden daha küçük bir kaba alın ki şerbeti daha kolay çeksin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler