Zeytinburnu'nda Yöresel Lezzetler Günyüzüne Çıktı

Zeytinburnu'nda Yöresel Lezzetler Günyüzüne Çıktı

Lahana sarmasıyla birinci olan Arzu Kuyumcu tam altın, mirza kasimi yemeği ile ikinci olan Mahtap Fotografi yarım altın, pekmezli haşhaşlı sini tatlısı ile üçüncü olan Emine Tosun..

 
Zeytinburnu Belediyesi 23. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında ‘Yöresel Yemek Yarışması’ düzenledi. Yarışmaya katılan 175 katılımcı lezzetleriyle kıyasıya yarıştı. Lahana sarmasıyla birinci olan Arzu Kuyumcu tam altın, mirza kasimi yemeği ile ikinci olan Mahtap Fotografi yarım altın, pekmezli haşhaşlı sini tatlısı ile üçüncü olan Emine Tosun ise çeyrek altın ödülü kazandı.
 
Zeytinburnu Belediyesi 23. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında ‘Yöresel Yemek Yarışması’ yapıldı. Merkezefendi Milllet Kıraathanesi yanında gerçekleştirilen yarışmanın jüri üyeleri arasında yemek yazarları Mine Kaydu, Eray Kılıç ve Şükran Kaymak yer aldı.
 
175 kişinin katıldığı yemek yarışmalarında jüri üyelerinin ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un tadımlarının ardından lahana sarma yemeği ile birinci olan Arzu Kuyumcu’ya tam altın, mirza kasimi yemeği ile ikinci olan Mahtap Fotografi’ye yarım altın, Pekmezli haşhaşlı sini tatlısı ile üçüncü olan Emine Tosun’a ise çeyrek altın ödülü verildi.
 
Arısoy: Amacımız Yöresel Lezzetlerin Yeniden Kazanılması
 
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bu akşam 23. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’mizin Yöresel Yemek Yarışmasındayız. Bu sene de çok yoğun bir ilgi var. İki yıllık pandemi arasının ardından anlaşılan hünerli hanımlar özlemişler bu yarışmaya katılmayı. 175 yarışmacı şuanda hazır. 
 
Birazdan birbirinden önemli jüri üyelerimiz yemekleri gezecekler ve birini seçmeye çalışacaklar. Bana sorarsanız buraya katılanların hepsi kazandı. Birazdan dolaşıp tüm yemekleri tatmayı düşünüyorum. Bizim burada yapmak istediğimiz şey yöresel lezzetlerin yeniden kazanılması, öğrenilmesi ve yaygınlaştırılması. Buna katkı veren bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler