Neden Yemek Entegrasyonu Kullanmalı?

Neden Yemek Entegrasyonu Kullanmalı?

Yemek sitelerinde satış için gerekli ön hazırlığı yapmayan işletmeler; eksik, hatalı veya geç teslimatlar nedeniyle müşterileri 'ni mutlu edemiyor ve işletme -lerini hayalini kurdukları..

Neden Yemek Entegrasyonu Kullanmalı?
 
Yeme – içme sektöründe hizmet veren işletmeler, Yemek Sepeti, GetirYemek, Trendyol Yemek ve Fuudy gibi online yemek sitelerinde yer alarak daha geniş kitlelere ulaşabilme ve satışlarını arttırabilme imkanı buluyor. Peki bu sitelerde yerini alan her işletme başarıya ulaşabiliyor mu? Arkhe Yazılım Teknolojileri yetkilisi Gökhan Kuşaklı başarının sırrını anlatıyor. 
    
Türkiye gastronomi haberlelerinde de yer alan bilgilere göre, Yemek sitelerinde satış için gerekli ön hazırlığı yapmayan işletmeler; eksik, hatalı veya geç teslimatlar nedeniyle müşterilerini mutlu edemiyor ve işletmelerini hayalini kurdukları başarılı noktaya taşıyamıyor.
 
Özellikle uygulamalar sayesinde yemek siparişini kolayca verme alışkanlığına sahip müşteriler, aynı hızla sipariş verdiği restoranın hizmetini, puan ve yorumlarıyla değerlendiriyor, deneyimlerini diğer potansiyel müşterilere miras olarak aktarıyor, onları deneyimleriyle yönlendirmiş oluyor. 
 
İlk adım, bir restoran programı kullanılıp kullanılmadığı, kullanılıyorsa programının üyeliği planlanan yemek sitesiyle entegrasyon özelliğinin olup olmadığını bilmek olmalı. Bir restoran programı kullanılmıyorsa ya da programının yemek entegrasyonu özelliği yoksa, bu işi yapacak bir personele ve yalnız bu siteden gelecek siparişlere özel bir bilgisayara ihtiyaç var. Bilgisayarda, sipariş sitesinin müşteri panelinin sürekli açık olmalı, siparişler gelmeye başladığında panel aracılığıyla siparişlerin çıktısı alınmalı ve satış süreci yürütülmeli. 
 
Entegrasyonu olmayan bir restoran programı kullanılıyorsa, her siparişin eş zamanlı yemek sipariş sitesinin panelinden, programa manuel olarak girilmesi gerekli. Bu işlem, yoğun sipariş saatlerinde bir kaos ortamı yaratıp, çok sayıda hatalı girişe, eksik ve geç teslimat gibi üzücü durumlara yol açabilir. Bunun sonucu da, mutsuzluğunu tüm yemek sipariş sitesi kullanıcılarıyla paylaşan müşteriler şeklinde ortaya çıkar. 
 
Bu durumu geri döndürmekse bazen mümkün olmayabilir. Başarısız bir proje, yaptığı angarya işler dolayısıyla yorgun ve motivasyonu düşük bir personelle karşı karşıya kalınabilir.
 
Yıllardır sadece yeme-içme sektörüne hizmet veren, sektörün dinamik ve ihtiyaçlarına hakim, yemek entegrasyonları konusunda uzmanlığını kanıtlamış Arkhe Yazılım Teknolojileri Satış Departmanı Yöneticisi Gökhan Kuşaklı konuyla ilgili şöyle bilgi veriyor: 
 
“Denge restoran programı ile en yoğun dönemlerde bile mevcut personelinizle, insan kaynaklı hatalara yer vermeden, tek ekrandan, tek dokunuşla ilerleyebilirsiniz. Uzman yazılım ekibimiz sayesinde sistem tam entegre ve otomatik çalışır. Siparişlerin pos sistemine yeniden girişine gerek kalmaz, siparişler anlık olarak Denge’ye düşer.“
 
Sipariş takip, onay ve raporlamalarının da her düzeyde çalışanın kullanabileceği basitlikte olduğuna değinen Kuşaklı, “Müşteri verileri, veritabanına otomatik kaydolur. Siparişlere ait bilgiler bölge, zaman ve/veya ürün bazında satış rakamlarıyla incelenebilir.” dedi.
 
Kuşaklı, “Sisteme düşen ve kullanıcılar pos terminali yanında olmasa da tanımlanmış olan sipariş uyarı sesiyle, bekleyen siparişler bildirilir. Kullanıcı, gelen siparişi kontrol eder, onaylar ve üretim noktalarındaki sipariş yazıcılarından, müşterilerin seçmiş olduğu özel sipariş notlarıyla birlikte çıkar. Sipariş onaylandığı anda müşteriye “siparişin hazırlandığı” bilgisi iletilir. Siparişler hazırlandıktan sonra kuryeye teslim edilir. Yola çıkan sipariş anında müşteriye bildirim olarak iletilir.” dedi.
 
Her siparişin kabul edilmesinin de zorunlu olmadığını, siparişi karşılamak mümkün değilse, müşteriye ulaşmaya çalışmaya gerek olmadığını anlatan Kuşaklı, “Denge üzerinde sipariş onaylama adımında red seçeneğini seçip, entegrasyonun yapısında bulunan iptal nedenlerinden uygun olanıyla müşteriye bildirim yapılır. Girilen iptal nedenine göre rapor alarak iptal edilmiş siparişler analiz edilebilir. Bu da iş süreçlerini düzeltici önlemler alabilmeyi sağlar.” dedi.
 
Kuşaklı, “Denge kullanan işletmeler profesyonel bir şekilde yönetilir ve büyür. Yatırım maliyeti dönüşü en hızlı şekilde müşteri ve personel mutluluğunu yakalar ve satışlarını artırır. Kullanıcılarımız herhangi bir konuda desteğe ihtiyaç duymaları halinde Arkhe Destek Ekibimize 7/24 ulaşabilir ve yardım alabilirler.” dedi. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler