En Sevilen Çorbalardan

En Sevilen Çorbalardan "Ekşili Arnavut çorbası" Nasıl Yapılır

Ekşili Arnavut Çorbası nedir? Ekşili Arnavut Çorbası nasıl yapılır? En iyi çorba tariflerinden Ekşili Arnavut Çorbası için kullanılan malzemeler nelerdir? En sevilen ramazan çorba..

Ekşili Arnavut Çorbası nedir? Ekşili Arnavut Çorbası nasıl yapılır? En iyi çorba tariflerinden Ekşili Arnavut Çorbası için kullanılan malzemeler nelerdir? En sevilen ramazan çorbalarından Ekşili Arnavut Çorbasının püf noktalarını biliyormusunuz?
 
Pebi bu güne kadar evinizde Ekşili Arnavut Çorbası yaptınız mı? En farklı çorba tariflerinden Ekşili Arnavut Çorbası yapmak için şeflerin özel çorba tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Ekşili Arnavut çorbası yapacaksanız ihtiyacınız olan malzemeleri önceden hazırlayın. Çorbayı yaparken kıvamın tam oturması için malzemelerin miktarlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Kullanacağınız malzemeler ve miktarları ise şu şekildedir;
 
İşte sizlere en ünlü ramazan çorbaları ve iftar çorbalarından Ekşili Arnavut Çorbası tarifi...
 
En sevilen çorbalardan Ekşili Arnavut Çorbası Malzemeleri
 
*    3 yemek kadar kaşığı un
*    6 s bardağı kadar et suyu
*    3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
*    1 çay kaşığı kadar tuz
 
En ünlü çorbalardan Ekşili Arnavut çorbasının ekşili sosu için;
 
*    Yarım limon suyu
*    3-4 diş kadar sarımsak
*    4 yemek kaşığı kadar yoğurt
*    1 adet yumurta
 
En meşhur çorbalardan Ekşili Arnavut çorbasının üzerine sos;
 
*    1 yemek kaşığı kadar tereyağı
*    1 çay kaşığı kadar pul biber
*    1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber
 
En lezzetli iftar çorbalarından Ekşili Arnavut Çorbasının Yapılışı
 
Orta boy bir tencereye 3 yemek kaşığı yağınızı ilave edin. Ardından 3 yemek kaşığı unu ekleyerek kısık ateşte kavurun. Unun rengi hafif değişmeye başladığı zaman ise et suyunu ilave edin. Topaklanmaması için çırpma teli ile karıştırın. Kaynamaya başladığı zaman ise altını kısarak devam edin. Sarımsaklarınızı dövdükten sonra yarım limonu da ekleyerek çorbaya karıştırın.
 
Üzerine 1 adet yumurtayı kırarak iyice çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Ardından ise yoğurdunuzu ilave ederek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş ekleyerek kokusu çıkınca ocağı kapatın. Çorbanın üzeri için sosunuzu da ilave ederek biraz dinlendirdikten sonra servis yapmaya başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler