Turta Nedir? Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Özellikleri Nelerdir?

Turta Nedir? Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Özellikleri Nelerdir?

Üzerinin genellikle kafes şeklinde hamur ile süslendiği, arasında meyvelerin olduğu, en alt tabakasında ise ince bir hamurun bulunduğu bir tatlıdır. Yabancılar genellikle üze..

Turta Nedir? Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Özellikleri Nelerdir?
 
En iyi hamurişi tariflerinden Turta, meyveli bir pasta olarak bilinmektedir. 
 
Üzerinin genellikle kafes şeklinde hamur ile süslendiği, arasında meyvelerin olduğu, en alt tabakasında ise ince bir hamurun bulunduğu bir tatlıdır.  Yabancılar genellikle üzerini de tamamen ince bir hamurla kapatırlar. 
 
Türkiye’de ise daha çok kafes şeklinde kapanmaktadır.
 
Elmalı turta tarifi ile bu güzel turta hem sıcak hem soğuk haliyle gönüllere taht kuruyor. Üzerine serpeceğiniz pudra şekeriyle de lezzetini doruklara taşıyabilirsiniz. Tarçın ve elmanın lezzetli buluşması turtayı evde kolayca yapabilirsiniz. 
 
Mutfaktan muhteşem kokular yayacak elmalı turtayı yemeye doyamayacaksınız. Altın günlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan elmalı turta nasıl yapılır? Sizler için elmalı turta yapımı ve malzemeleri..
 
Turta Nedir? Elmalı Turta Nasıl Yapılır?Elmalı turta nasıl yapılır?
Elmalı turta Yapımı için malzemeler
 
*   125 gram tereyağı
*   Yarım çay bardağı sıvı yağ
*   10 yemek kaşığı toz şeker
*   1 adet yumurta
*   Yarım paket kabartma tozu
*   Yarım paket vanilya
*   3,5 su bardağı un
 
Elmalı turta İç harcı için:
 
*   4 adet büyük boy elma
*   3 yemek kaşığı toz şeker
*   1 yemek kaşığı tereyağı
*   Yarım tatlı kaşığı tarçın
*   Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 
Elmalı turta tarifi Nasıl yapılır?
 
Elmalı turta yapımı için birinci adım büyük bir karıştırma kabına tereyağı, sıvıyağı, yumurtayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Ardından azar azar unu ekleyin.
 
Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamuru üç eşit parçaya bölün ve birini streç ile sarıp buzluğa atın. 30 dakika kadar buzlukta dinlendirin. Bu arada elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin.
 
Geniş bir tavaya elmaları koyup üzerine şekeri, tarçını ve tereyağını ekleyip, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmaların üzerine dövülmüş cevizleri ilave edin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
 
Turtanın hamurunu açmak için zemine biraz un serpin. Merdane yardımıyla tart kalıbınıza göre açın. Tart kalıbının kenarlarını güzelce yağlayın ve hamuru kalıba alın.
Fazla kabarmaması için üzerine çatalla delikler açın.
 
Hazırladığınız iç harcı hamurun üzerine dökün. Süslemek için dondurucuya koyduğunuz hamuru açın ve şeritler halinde kesin. Turtanın üzerine şeritleri dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirin.
 
Afiyet olsun.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler