Aşçının “Cinsiyeti” Olmamalı

Aşçının “Cinsiyeti” Olmamalı

Aşçılığın her geçen gün daha popüler bir meslek haline gelmesiyle beraber, bu mesleğe olan talebe ters orantılı olarak, çeşitli gastronomi okullarından mezun olan adayların iyi mutfaklarda yer edine..

Herkese İlham Olacak Hikayeleriyle Türkiye'nin En Başarılı Kadın Şefleri...
Şef Mehmet Kudat 
 
Yüksek hayal gücü ve yaratıcık sizin de doğanızda varsa bu mesleklere yönelebilirsiniz!
 
İşte Kadın Aşçı...
 
Aşçılığın her geçen gün daha popüler bir meslek haline gelmesiyle beraber, bu mesleğe olan talebe ters orantılı olarak, çeşitli gastronomi okullarından mezun olan adayların iyi mutfaklarda yer edinebilmeleri ve sonrasında bir mutfakta yönetici konumuna geçebilmeleri de gittikçe zorlaşıyor. 
 
Bir de sektörün, bulunduğumuz coğrafyadan dolayı yaşadığı bitmek bilmeyen krizlerini düşünecek olursak herkesin hayalini süsleyen havalı restoranların sayısı da bir türlü bir elin, hadi bilemedin iki elin parmaklarının sayısını geçemiyor. 
 
Herkese İlham Olacak Hikayeleriyle Türkiye'nin En Başarılı Kadın Şefleri...
Genç adayların hayallerini süsleyen restoranların kadrolarında yer alabilmek, yönetici konumuna gelmek, ya da daha ileri gidelim, o havalı restoranlardan birine sahip olmak gittikçe düşük bir ihtimal haline geliyor. 
 
Bir kere bu gerçeği kabul ettikten sonra meselenin kadın veya erkek olmanın ötesinde, mutfakta veya herhangi başka bir meslekte ilerleyebilmek için bir insanın daha özel meziyetlere sahip olması gerektiğini görelim. 
 
Bu sorunun dile getirilmesi bile bile toplumsal cinsiyetçiliği destekliyor. Genç kadınlar daha sektöre atılmadan cinsiyetlerinin ilerlemelerine engel olacağına inanıyorlar. Genç erkeklerin zihinlerinde ise maskulinite meşrulaştırılıyor. 
 
Kadın şefe sorduğumda şu cevabı vermişti bana...
 
Herkese İlham Olacak Hikayeleriyle Türkiye'nin En Başarılı Kadın Şefleri...
Vakti zamanında, sonrasında şefi olduğum restoranın ızgara bölümüne geçtiğimde, ızgaraya geçen ilk kadın olarak tebrik edilmiştim. 
 
Eminim benden önce bir çok hemcinsim o istasyona hakim olmak istemiştir. Benim farkım ızgarada çalışmak konusunda hayır cevabını kabul etmemiş olmamdı sadece. Kadınlar için o istasyon diğerlerinden farklıydı! Izgara sadece erkeklerin kotarabileceği yerdi çünkü, bir kadının ızgarada çalışmak istemesi "mevzu" olabiliyordu ekipte.
 
Her mesleğe kadın eli değmeli 
 
Kadın veya erkek olmanın biyolojik olarak avantajlarını ve dezavantajlarını sıralayabiliriz tabii. Ama aşçının “cinsiyeti” olmamalı yıl 2022 iken. Fiziksel güç ise konu, çuval unu sırtlayan kadınlarla da çalıştım, bir kasa soğanı taşırken ikiye bölen erkeklerle de. 
 
Demek ki burada konu, doğru kullanılması gereken bir “akıl” ve pek de “akıllı işi” sayılmayan bu mesleği sürdürebilmek için lazım olan “tutku”. 
 
Herkese İlham Olacak Hikayeleriyle Türkiye'nin En Başarılı Kadın Şefleri...
Hangi işi yaparsan yap, tutkuyla yaptığında seni hedeflerinin ve hayallerinin ötesine götürür. İç sesini dinleyebilen, yakaladığı fırsatları doğru kullanabilen, gerçekten yapmak istediği işte ısrarcı olan, karşısına çıkan engelleri görüp kolayca pes etmeyen ve kendine inanan her bireyin kendini gerçekleştirebileceğine inanıyorum. 
 
Kısacası başarı, kadın veya erkeğe değil de en çok isteyip emek verene geliyor.
 
Her kadın bir anadır veya ana adayıdır kadın nın her alanda olmalı hayat işte o zaman özgürlük getirir her Aşçının şefi Anasıdır hiçbir aşçı Ana gibi hayata lezzet katamaz. Bu yüzden her mutfak ta kadın Aşçı olmalıdır.
 
Afiyet ile kalın lezzetle kalın...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler