Gelecek 10 Yılda Mutfak Şeflerini Neler Bekliyor?

Gelecek 10 Yılda Mutfak Şeflerini Neler Bekliyor?

Gastronomi sektörü 2030 Yılına kadar nasıl bir dönüşüm geçirmeli? Bütüncül bir bakış açısıyla HORECA sektörü ne gibi yeni uygulamalar ile dönüşecek? Gelecek 10 yılda şefleri neler..

Gelecek 10 Yılda Mutfak Şeflerini Neler Bekliyor?
 
Dünya gazetesinin haberine göre;
 
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı olan ve uzun yıllardır Sheraton Ankara’nın mutfağında Executive Chef order Lasix olarak görev yapan Zeki Açıköz, yerli üretimi destekleyecek ve ithalatı azaltacak projeler hayata geçirdiklerini belirtti.
 
Türk yemeklerinin her yerde Türkçe isimlerle anılması gerektiğini savunduklarını söyleyen aşçılık kurumlarından Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, “TAFED olarak kurulduğumuz günden bu yana yerli tohumculuğun desteklenmesi, yerel kalkınmaya önem verilmesi, coğrafi işaretli ürünlerin benimsenmesinden hiçbir zaman vazgeçmedik. Gelecek gücün yerli tohum, toprak ve su olduğunu çok iyi biliyoruz. Yerli üretimin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması için uzun yıllardır projeler ürettik. 
 
Bu bağlamda, “869 Yerliyse Yeriz”, “Yaşasın Anadolu”, “Coğrafi İşaretli Ürün Kullanımı” gibi önemli projelere hayat verdik ve vermeye de devam edeceğiz. TAFED olarak üstümüze düşenin farkındayız, yapılacak her etkinliğimizde, elimizden geldiği kadar farkındalık yaratmaya ve sürdürülebilir olmaya, topraktan soframıza kadar devam eden beslenme yolculuğunda sağlıklı adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.
 
TAFED, GİFT ve Healthy Life Gastronomi Platformu işbirliği
 
TAFED olarak, 25-26 Mart 2022 tarihlerinde İstanbul’da MKM gerçekleştirecekleri etkinlikten bahseden Zeki Açıköz, “Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) olarak, Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Derneği (GİFT) ve Healthy Life Gastronomi Platformu işbirliği ile ülkemizin büyük potansiyel barındırdığı gastronomi sektörünün daha besleyici, daha sağlıklı ve daha çevreci olması için ürünlerin hazırlık aşamasından sunumuna kadar tüm sürecin inovatif bir yaklaşım ile ele alınması gerektiğine inanarak, hep birlikte toplumsal farkındalığı artırmaya çalışacağız. 
 
Etkinliğin ilk bölümünde sorunu etraflıca ele alan konuşma ve sunumların yapılacağı paneller düzenlenecektir. İkinci bölümde ise Özet ile, Toplum sağlığının korunması ve beslenmenin geliştirilmesi için; 
 
“Gastronomi sektörü 2030 Yılına kadar nasıl bir dönüşüm geçirmeli?” 
“Bütüncül bir bakış açısıyla HORECA sektörü ne gibi yeni uygulamalar ile dönüşecek?”  
“Gelecek 10 yılda şefleri neler bekliyor?’u konuşacağız” 
 
açıklamasını yaptı.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler