Ful Medames Nasıl Yapılır?

Ful Medames Nasıl Yapılır?

En farklı mısır yemeklerinden Ful Medames nasıl yapılır? Ful Medames ne zaman yenir? Bu güne kadar evinizde Ful Medames yaptınızmı? En meşhur mutfaklardan Ful Medames yapmak için..

Ful Medames Nasıl Yapılır?
 
Ful Medames nedir? En farklı mısır yemeklerinden Ful Medames nasıl yapılır? Ful Medames ne zaman yenir? Bu güne kadar evinizde Ful Medames yaptınızmı? En meşhur mutfaklardan Ful Medames yapmak icin hangi malzemelere ihtiyaç vardır?
 
Özellikle Mısır’da sık tüketilen bu yemek günümüzde tüm dünyada ilgi gören lezzetler arasında. Ful Medames'e bakladan yapılan bir çeşit piyaz da diyebiliriz. Bakla, zeytinyağı ve kimyonla karıştırıldıktan sonra limon, sarımsak, maydanoz, kırmızı biber eklenerek servis ediliyor. Bu yemeğin geçmişinin Antik Mısır’a uzandığını söyleniyor.
 
Ful medames, geleneksel olarak büyük bir metal testi içinde yapılır ve servis edilir. Mısır'da, özellikle Kahire ve Gize kentlerinde temel bir besindir. Ful medames ayrıca birçok Arap, Orta Doğu ve Kuzey Afrika kültürünün mutfaklarının ortak bir parçasıdır. 
 
En ünlü mısır yemeklerinden Ful Medames nasıl yapılır?
Uluslararası En iyi lezzetlerden Ful Medames için kullanılan Malzemeler: 
 
*     Yarım kilo kuru bakla, 
*     2 diş sarımsak, 
*     1 yemek kaşığı limon suyu, 
*     yarım çay bardağı tereyağı, 
*     yarım çay kaşığı kimyon, 
*     tuz 
 
En farklı iştah açıcılardan Ful medames Yapılış tarifi: 
 
Bir gece önceden baklaları ıslatıyoruz. Ertesi gün baklaları ıslattığımız suyu döküp baklaları yıkıyoruz. Bir tencereye baklaları koyduktan sonra 3-4 parmak üzerine kadar su ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ateşin altını kısıp baklaların iyice yumuşaması için 1 saat kadar kısık ateşte pişiriyoruz. 
 
Baklalar yumuşayınca ocaktan alıp süzüyoruz. Bir kaba yumuşamış baklaları koyduktan sonra sarımsak, limon suyu, yağı ve kimyonu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından patates püresi yapar gibi iyice eziyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler