Arkadaş İstekleri...

Arkadaş İstekleri...

Meslek ahlakını meslek ettiğini heryerde öğrenmeleri zordur. Bu yüzden yeni nesil genç jenerasyon kardeşlerimizi eğitirken onlara güzel ahlak güzel edep ile dürüstlük ve mesleki yenilikleri öğretmeliyiz.

Arkadaş İstekleri...
 
Merhaba  sevgili sayfa dostlarım. Hepinize iyi akşamlar. Bu akşam sizler ile bizlere gelen arkadaşlıklar hakkında konuşmak istiyorum. Çok haklısınız bunun neresini konuşacağız diye düşünebilirsiniz, ama yazdıklarımı okuyunca bana hak  vereceksiniz.
 
Öncelikle bu yazı içeriğini Kapsamayan kişiler istisnadırler.
 
Şimdi özellikle bu tür arkadaşlık isteği genç kardeşlerimizden geliyor.
 
Sevgili üstadım arkadaşlık isteğimi kabul edermisiniz? Tabi genç kardeşimiz olduğu için kabul ediyoruz. Bir kaç gün sayfanıza günaydın üstad veya hayırlı günler üstadım, bir kaç hafta geçince. Bu sefer günaydın şef, hayırlı sabahlar Şef, yavaş yavaş daha samimi veya daha yumuşakça. 
 
Giderayak günaydın usta ve usta bu nedir böyle öylemi olur yani gibi dahada naturelize olmaya veriliyor. Ve son olarak artık sizi Seyfi usta veya her kimseniz isminiz le çağırır hitab eder oluyor.
 
Şimdi başa dönelim üstad ile başladık ve ismiyle hitab eder seviyeye geldik. Bu bir ahlak yozlaşması veya ahlaki erozyondur. Genç kardeşlerimiz mesleki bilgileri heryerde öğrenebilirler. 
 
Ama meslek ahlakını meslek ettiğini heryerde öğrenmeleri zordur. Bu yüzden yeni nesil genç jenerasyon kardeşlerimizi eğitirken onlara güzel ahlak güzel edep ile dürüstlük ve mesleki yenilikleri öğretmeliyiz. 
 
Ağaç yaş iken eğilir hesabı bu genç kardeşlerimizde ilerde birer usta olduklarında iyi ahlaklı, dürüst, büyüklerine saygılı birer usta olurlar ve bu vecibeleri ile herkes tarafından takdir edilirler.
 
Ayrıca özellikle bu genç kardeşlerimiz sosyal medyanın kullanım avantajlarından yararlanarak başkalarına ait resim veya emek verilerek hazırlanan objeleri kendilerinin eseri gibi kopyalayıp sayfalarında paylaşmaları hiç etik değil. 
 
Veya genç yaşlarına ragmen bir kaç tane popüler medyatik Şef ile resim çektirip bunları sayfasına atarak kendisini meşhur diye lanse ediyorlar.
 
Ayrıca bir kaç tane 4 veya 5 yıldızlı büyük otel ismini cv 'si gibi yazıp buralarda çalıştığını yazıyorlar. Tabii bütün bunlar face book veya bunun gibi görsel medyada taban buluyor ve iş biraz daha kötü bir oyuna dönüşüyor.
 
Sonuç olarak bütün bunlar birer gayri ahlaki olması itibariyle mesleğimizi rencide ediyor. Biz duayen şefler yeni nesil genç jenerasyon kesime öncelikle dürüstlük, doğruluk, güzel ahlak ve saygı çerçevesinde meslek öğrenmeleri saygınlıklarını kaybetmeden adil ve adaletli davranmaları gerekmektedir. 
 
Geleceğimiz olan gençlerimize başarılar diler hepinize sevgilerimi sunarım...
 
Seyfi Ali Erşahin
Wamc  Güney Asya Direktörü
Şef Aşçılar Derneği Genel Koordinatörü
Bodrum Gastronomi Aşçılar Derneği Duayen Şef
Aregala Asya Ve Akdeniz Başkanı


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler