Domates Kebabı & Frenk Tava

Domates Kebabı & Frenk Tava

Domates kebabı nedir? Frenk kebabı nasıl yapılır? Frenk tava için hangi malzemeler gereklidir? Urfa domates kebabı yapabil -mek için Türk mutfağı şeflerinin en iyi kebab tariflerinden faydalanmak istermisiniz?

Domates kebabı nedir? Frenk kebabı nasıl yapılır? Frenk tava için hangi malzemeler gereklidir? Urfa domates kebabı yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin en iyi kebab tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
En farklı yöresel kebab çeşitlerimizden Urfa domates kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir? 
 
Domates kebabının pişirme teknikleri ve yapım aşamalarını merak ediyorsanız eğer Domates kebabı tarifini sevdiklerinizle paylaşmak için işte kullanılan malzemeler.
 
En Ünlü Fırın Kebablarından Frenk Kebabı Nasıl Yapılır?
 
En İyi Kebab Çeşitlerinden Urfa Domates Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*    2 Kg. Orta Boy Domates
*    1 Kg. Orta Yağlı Kıyma 
*    2 Adet Kırmızı Biber
*    1 Adet Kuru Soğan
*    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*    1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
*    Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
*    Karabiber
*    Tuz
 
Urfa Domates Kebabı Yapılış Tarifi:
 
Domates Kebabı & Frenk Tava
Kıyma, soğan rendesi, ince doğranmış kapya biber ve baharatları bir kaba alarak yoğuruyoruz. Domatesi yıkayıp şekilde görüldüğü ayırmadan kesiyoruz. Soğanların bir kenarına derin çizik atıp biberleri ayıklıyoruz. 
 
Kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak elimizde sıkıp domatesin aralarına köfte gibi yerleştiriyoruz. 
 
Malzememizi tepsiye yerleştirip üzerine yağ gezdirerek 200 derece fırında hafif üstü kızarana kadar yaklaşık 1 saat arası pişiriyoruz. 
 
pişme süresini kendi fırınınıza göre de ayarlayabilirsiniz. Yemeğimiz servise hazır. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler