Hakan Günday'dan Yeni Romanı

Hakan Günday'dan Yeni Romanı "Zamir" i Anlatıyor!

Savaşın her şeyin lokomotifi olduğunu düşünen yazar, “Zamir bu dünyada, en azından kendi coğrafi sorumluluk bölgesinde eğer bir ateşkese varmak istiyorsa, insanları savaştı..

Hakan Günday'dan Yeni Romanı "Zamir"
 
Hakan Günday, Sekiz Yıl Aradan Sonra Çıkan Yeni Romanı Zamir’i Anlatıyor!
 
Hakan Günday’ın sekiz yıl aradan sonra yayımladığı yeni romanı, hayata mülteci kampında gözlerini açan ve dünyada barış tesis etmek için yetiştirilen “Zamir”in serüveni... Milliyet Sanat’ın Kasım 2021 sayısında Seray Şahinler’e verdiği röportajda Günday, okurlarının heyecanla beklediği romanını “Zamir, hepimizin birbirinin vicdanı olması mümkün mü sorusunu soruyor,” diye anlatıyor. 
 
Savaşın her şeyin lokomotifi olduğunu düşünen yazar, “Zamir bu dünyada, en azından kendi coğrafi sorumluluk bölgesinde eğer bir ateşkese varmak istiyorsa, insanları savaştırmak için ne yapılıyorsa aynısını barıştırmak için yapması gerektiğini anlıyor. Dolayısıyla akla gelebilecek her eylemi barış adına kendinde hak görüyor,” diye devam ediyor.
 
 
Hakan Günday, yıllar süren sessizliğini çok çarpıcı bir romanla, Doğan Kitap’tan çıkan Zamir’le bozdu. Zamir’in kişisel serüveniyle başlayan roman, dünyanın ana sorunlarına temas ederek bireysel ve toplumsal sorgulamalar yaptırıyor. Savaşın tam ortasında doğan ve bir mülteci kampında yaşanan patlamayla henüz altı günlükken yüzünü kaybeden Zamir, yeni dünya düzeninde barışın yüzü olmaya çalışıyor. Görevi savaşı durdurmak değil, barışı sağlamak…
 
Savaşın insan için barıştan çok daha somut ve gerçek olduğunu söyleyen Hakan Günday,
 
“Gerçekten de savaş, insana dair her şeyin lokomotifi. Dolayısıyla insan kimliğinin bir parçasına dönüşmüş durumda,” diyor ve soruyor: “Böylesi bir dünyada insan gerçekten barışabilir mi? Ya da herhangi bir yerdeki barış kalıcı olabilir mi? En önemlisi de barışmanın şartları nedir?”. 
 
“Dünyanın dört bir tarafında, insanın kendine benzemeyeni yok etmesi üzerine kurulu bir politika yürütülüyor. Değişen tek şey, konuşulan diller. Sözler hep aynı. Ve hepsi de aslında bir savaş ilanı,” diyen Günday insanların birbirine “sen ve ben” yerine “ya sen ya ben” dediği sürece savaşların kaçınılmaz olmaya devam edeceğini vurguluyor. 
 
“Eğer Özgür Olmak İstiyorsan, Barışmaktan Başka Çaren Yok.”
 
Hakan Günday, içinde harıl harıl yanan bir vicdan ateşiyle, usanmadan barışın peşinde koşan Zamir’in aslında hepimizin vicdanı olduğunu ifade ediyor. Karakterinin, çatışan tarafları barıştırmak için kullanmak zorunda kaldığı yöntemlerin en az savaştıranların yöntemleri kadar gaddarca olduğuna dikkat çeken Günday’a göre Zamir’in tüm macerası okura şunu söylüyor: “Eğer özgür olmak istiyorsan, barışmaktan başka çaren yok.”
 
Seray Şahinler’in Hakan Günday’la gerçekleştirdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Kasım 2021 sayısında... 
 
Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler