Kabak Çeşitleri Nelerdir?

Kabak Çeşitleri Nelerdir?

Kabak nedir? Kabağın özellikleri nelerdir? Meşe palamudu kabak, Mavi Hokkaido Kabak, Bal kabağı, Peynir Kabakları, Delicata Squash, Hubbard Squash, Kabakha Kabağı, Kırmızı Kuri Kabak Şeker..

Kabak Çeşitleri Nelerdir?
 
Kabak nedir? Kabağın özellikleri nelerdir?
 
Meşe palamudu kabak, Mavi Hokkaido Kabak, Bal kabağı, Peynir Kabakları, Delicata Squash, Hubbard Squash, Kabakha Kabağı, Kırmızı Kuri Kabak / Hokkaido Squash, Rouge Vif d'Etampes Kabakları, Spagetti Squash, Şeker Turtası ve Diğer Tatlı Kabaklar, Tatlı Dumpling Squash, Türban Kabağı, Beyaz Balkabağı....
 
Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyeceklerdendir. Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir. Kabak çiğ olarak rendelenip salatalara da katılabilir.
 
İnternette en çok aranan kelimelerden biri de  Kabak Çeşitleri Nelerdir, kaç çeşit kabak vardır?
 
En fazla bilinen ve tüketilen sakız kabak olarak görülebilir. Sakız kabak çeşitleri uzun ve silindire benzeyen yapısıyla dikkat çeker. Kendisiyle aynı familyadan olan salatalık gibi onun da çekirdekli bir iç yapısı vardır.
 
Popüler kültürde kendine en fazla yer bulmuş olan kabak çeşidi ise bal kabağıdır. Her yıl sonbahar aylarında geleneksel olarak kutlanan Cadılar Bayramı ile özdeş hale gelen bal kabağı ile nefis yemekler yapmak da mümkün olur. Bal kabak çeşitleri Türk aşçı haberleri kendine özgü renkleri ve enteresan tatları ile bilinir.
 
Kara kabak çeşitleri ya da diğer ismiyle siyah kabak türü fazla bilinmese de leziz yemekler için malzeme oluşturur. Etli meyvesi ile dikkat çeken kara kabak ile kızartma, haşlama türü yemekler yapılarak sofraya eklenebilir.
 
Dolmalık kabak çeşitleri denildiğinde akıllara yoğurt eşliğinde yenilen klasik bir dolma için malzeme oluşturan sakız kabak ve Girit kabağı gelir. Dolma için bir başka iyi tercih olan bu kabak türü pazarlardan kolaylıkla satın alınır. Küçük ve yuvarlak görünümlü kabakların içini doldurması da son derece kolaydır.
 
Uzun kabak çeşitleri arasında sakız kabak popüler olsa da son yıllarda tanınmaya başlayan iyi bir seçenek daha vardır. Sarı kabak isimli bu tür fark yaratan rengiyle de bilinir. Yaz aylarının kabak çeşidi olma özelliğine sahip sarı kabak ile kızartma ya da dolma yapabilirsiniz. Daha hafif bir tat tercihi istiyorsanız yaptığınız salatalara ekleyerek lezzet katabilirsiniz.
 
Kabak ve Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?
 
* Kabak, zayıflama sürecine destek veren bir ürün olduğu için diyet yapanlar tarafından tercih edilmelidir. 
 
* Kalori oranının az olması bu yönünü destekler.
 
* Kabak çekirdeği faydaları, vücudun birçok yönden gelişmesi sonucunu doğurur. 
 
* Kabak içerdiği maddeler sayesinde göz sağlığını korur ve böylelikle daha iyi görmeyi sağlar.
 
* C vitamini ve lifler yönünden zengin olduğu için sindirim sistemini korur ve vücudun gücünün artmasına da yardımcı olur.
 
* Yüksek derecede antioksidan içerir, cilt sağlığını korumayı da sağlar Türk aşçı haberleri ve cilt daha iyi görünmeye başlar.
 
* Saç sağlığını da olumlu yönde etkiler ve saçların daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur.
 
* Uykusuzluk sorununu önleyerek daha enerjik bir yaşama katkıda bulunur ve birçok hastalığın oluşmasını önler.
 
* Kabak, omurganın güçlenmesini sağlayarak kemik sağlığına olumlu yönde etki yapar. 
 
* Ayrıca eklem sorunlarının oluşmasını da önleyici özellik gösterir.
 
* Kabak çekirdeği içeriğindeki magnezyum oranı ile kalp sağlığını korur.
 
 
* Uykudan önce kabak çekirdeği yemek melatonin ve serotonin hormanlarını arttırdığından sizi dinlendirir.
 
* Kabak çekirdeği bol miktarda çinko bulundurduğundan prostat hastaları için faydalıdır.
 
* İçeriğindeki yoğun omega 3 ile diyabet etkisini azaltır, kötü kolesterolü engeller. 
* Kanın akışkanlık seviyesini arttırır ve damar tıkanıklığı riskini önler.
 
Kabak türleri nelerdir?
 
Balkabağı (Cucurbita moschata)
Helvacıkabağı (Cucurbita maxima)
Sakızkabağı (Cucurbita pepo)
 
Kabak çekirdeğinin iç kısmında rezin, sabit yağ (% 45-50), steroller ve etkili madde olarak kukurbitin isimli bir amino asit bulunmaktadır. Bu bileşiğin miktarı, türe ve varyeteye bağlı olarak,% 0.5-2 arasında değişir.
 
Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye aittir. Potasyum, fosfor, demir, sodyum, kalsiyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin içeriğe sahiptir. Vücudun zararlı maddelerden arınmasını sağlar ve sinir yatıştırıcı özelliği vardır. Kabak besin değeri yüksek bir bitkidir ve değerini yitirmemesi için buğulama yöntemi ile pişirilmesi tavsiye edilir. Ayrıca çiğ olarak da salatalarda tüketilebilir.
 
Kabak Çeşitlerinin özellikleri nelerdir biliyormuyuz?
 
Balkabağı: 
Tatlı yapımı için sıkça tercih edilen bir bitkidir. Kış kabağı olarak da bilinir. Sağlık açısından oldukça faydalıdır. Mineral ve vitamin içeriği ile sağlığa ciddi anlamda katkıda bulunur. Balkabağının faydaları nelerdir biliyormuyuz?
 
Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
Lifli içeriği ile sindirim sisteminin aktif çalışmasını sağlar. Hazımsızlık gibi sindirim problemlerine karşı iyi gelir.
Kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Kan basıncını arttırıcı, kolesterolü düzenleyici etkisi vardır.
Depresyona karşı iyi gelir.
Yaşlanma sürecini uzatır.
Enfeksiyon hastalıklarına karşı faydalıdır.
Kalorisi düşük olduğu için zayıflama programlarında kullanılabilir.
Peptik ülsere karşı iyi gelir.
Astım ataklarını hafifletici etkisi vardır.
Kemik sağlığını destekler.
 
Cilt sağlığı için çok faydalıdır. Cildi nemlendirir, cilt kuruluğuna karşı iyi gelir. Gözenekleri açarak cildin nefes almasını sağlar. ciltte oluşan lekelere, sivilceye, siyah noktaya ve akneye karşı iyi gelir. Balkabağının cilde olan faydalarından yararlanmak için maske şeklinde uygulanabilir.
 
Sakız Kabağı: Silindir biçimde, yeşil ya da sarı kabukludur. İç kısmı beyaz renktedir. Yemeklik olarak sıkça kullanılan sebzelerden biridir. Köfte, dolma ve farklı şekillerde yemek olarak hazırlanabilir. Ayrıca tatlı ve turşu yapımında da kullanılabilir. Türk aşçı haberleri Sakız kabağının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
 
Balkabağı gibi vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin içeriğe sahiptir.
Kilo vermek isteyenlerin mutlaka tercih etmesi gereken sebzelerden biridir.
Kalp sağlığını koruyucu etkisi vardır.
Göz sağlığı için faydalıdır. Özellikle körlüğe neden olan katarakt hastalığına yakalanma olasılığını azaltır.
Kemik sağlığını destekler, Kemikleri birçok hastalığa karşı korur.
Prostat için faydalıdır. Prostat cinsel isteği azaltır ve idrar sorunlarına yol açabilir.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Antioksidan içeriği ile cilt sağlığına katkıda bulunur.
Serbest radikallere karşı mücadele etmeyi kolaylaştırır.
Saçlarda kırılmayı engeller.
Kan basıncı problemlerine karşı iyi gelir.
Helvacı Kabağı: Küre şeklinde olan bir kabak türüdür. Sarımtırak ya da kırmızımtırak bir renge sahiptir. İç kısmı sarı ya da turuncudur ve daha çok tatlı şeklinde hazırlanarak tüketilir. Helvacı kabağı da diğer kabak türlerinde olduğu gibi aynı faydalara sahiptir.
 
Su Kabağı: 
 
Kabakgillere ait olan tek yıllık bir bitki türü olan su kabağı, halk arasında asma kabağı olarak da tanımlanır. Farklı şekil ve boyutlarda olabilir. Sap kısmı dar, alt kısmı ise oldukça tombuldur. Eski yıllarda içi boşaltılarak süs amaçlı su kabı olarak kullanılmakta Türk aşçı haberleri olan bitki, bu nedenle bu ismi almıştır. Ayrıca saz yapımında da kullanılmaktadır. Daha çok süs olarak kullanılsa da bazı yerlerde yemek yapımında da kullanılmaktadır.
 
Kabak, dünya çapında değerli bir sebze bitkisi olarak kabul edilmektedir. Kabak yemekleri sindirimi kolaydır, vücut için birçok yararlı madde içerir ve çok erişilebilirdir. Ama ev kadınları çoğunluğu, kabak lapası ekleyerek kış lezzetli bir meyve suyu ya da narin reçel veya bahçıvanlar yapma ne bir isim altında çok farklı ilginç kültürü kombine habersizdir.
 
Dahası, bu bitkiler sadece farklı türlere ait değil, aynı zamanda tamamen farklı amaçlara da sahiptir.
 
Kabak çeşitlerinin sınıflandırılması
 
Cucurbita cinsi bitkiÇok çeşitli kabak çeşitlerini bir araya getiren Cucurbita cinsi, çoğu çoğu mutfak değeri olmayan 18 tür içerir ve bazıları da yem, süs ve teknik ürünler olarak kullanılır.
 
Kabak bitkilerinin türlerinin ana merkezi ve dağılımı, bu bitkilerin eski zamanlardaki insanlar tarafından bilinen ve kullanıldığı Orta ve Güney Amerika’dır. Bununla birlikte, alt türlerin bir kısmı Asya bölgesinden ve Afrika’dan kaynaklanmaktadır. Şu anda, ülkeler ve kıtalar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi sayesinde, kamyoncuların tüm tür çeşitliliği mevcuttur ve kendi sitesinde en sıradışı bitkileri yetiştirmeye çalışabilirsiniz.
 
Dünyadaki en ünlü kültür türleri şunlardır:
 
büyük kabak kabak veya Cucurbita maxima;
katı kabak veya Cucurbita pepo;
Muscat balkabağı veya Cucurbita moschata;
 
Bu durumda, büyük meyveli ve katı bacaklı balkabağı olmak üzere iki tür yetiştirilir ve sığırlara verilir.
 
Büyük kabak kabak alt türü - dekoratif kabak
 
Büyük meyveli alt türlerden biri, fotoğrafın resmedildiği, Türk şapkalarına benzeyen ve dekoratif kültür olarak yetiştirilen etkileyici balkabağıdır. Ancak, pek çok kabak ve kabak tarafından sevilen, yeşiller şeklinde yiyecek olarak kullanılmasına rağmen, aynı zamanda kabaklara aittir ve Cucurbita pepo türüne aittir.
 
Büyük meyveli kabak çeşitli Rusya'da yetiştirilenOrtak özellikler ve özelliklerin bir kitlesi ile, fotoğrafta olduğu gibi, ekili türler ve kabak çeşitleri, bitkilerin ve meyvelerin yeşil kısımlarının görünümünde ve ayrıca kalitesinde bir takım farklılıklara sahiptir.
 
Sapları düşünürsek, o zaman büyük meyveli kabakta enine kesitte neredeyse yuvarlak ve iyi tanımlanmış yüzleri olan sert yüzlüdürler.
 
Cucurbita maxima türüne ait bir bitki bulmak için, pratik olarak düz plakalar kullanmak mümkündür, oysa yapraklarda muscatel kabak, merkezde bir çentik açıkça görülebilir. Ve katı taneli balkabağın yaprakları kaba, diken benzeri bir küme ile kaplıdır.
 
Sert ve büyük meyveli kabakların meyveleri genellikle yuvarlak veya uzatılmış bir şekle sahiptir ve tohumlar hacimli boşluklarda fetüsün ortasında bulunur.
 
Muscatel pomza şekilli armut şeklindeki ette meyvenin Türk aşçı haberleri neredeyse tüm hacmini kaplar ve tohumlar çok küçüktür ve genişleyen uca daha yakındırlar.
 
Bush şeklinde kabak formuRusya’da ve dünyada yetiştirilen kabaklar, loblu veya gür bir şekle sahip olabilir. Ve fotoğrafta olduğu gibi bush pumpkins alt grubunda ve kabak, kabak ve kabak, 6-14 gün yaşında bitkiden kesilmiş içerir.
 
Peki bu ya da bu tür kabaklar hakkında iyi olan nedir? Özellikleri ve özellikleri nelerdir? Tüm çeşitliliğin anlaşılması, türlerin ve kabak çeşitlerinin fotoğraflarına yardımcı olacaktır.
 
Büyük meyveli kabak (Cucurbita maxima)
 
Büyük meyveli kabak (Cucurbita maxima)Bu tür balkabağın ismi kendisi için konuşur.
 
Büyük meyveli kabakların çeşitleri dünyanın her yerindeki bahçıvanlar tarafından popülerdir, ancak en seçkin örnekleri sadece uzun ve ılık bir yaz şartlarında alabilirsiniz. Uygun koşullar altında, kabakların ağırlığı birkaç yüz kilograma ulaşır ve incelik çeşitleri şekerin% 15’ine kadar birikir.
 
Chalmoid Kabak
 
Beklendiği gibi, o ilginç yerel çeşitlerin bir sürü aldı güney ABD, Bolivya ve Hindistan, yanı sıra, anavatanları, Peru’da elde edilen kabak Cucurbita maxima en yaygın türü. Aynı türlere ait olan büyük meyveli kabakların, şekilleri, renkleri ve hatta boyutları ile şaşırtmaları ilginçtir. Dev bitkilerin yanı sıra, fotoğrafta daha önce sözü edilen kalsedon balkabağı gibi çok mütevazı meyveler üreten cüceler de var.
 
Kabak çeşitleri
 
Rus yataklarda büyük meyveli türlerin Tanınmış bir temsilcisi bile daha sıcak bölgeler kamyoncu içinde, 10-15 kg’a kadar 35-50 kg sevindirici meyve yetişir orta şeritte fotoğrafta “Stofuntovaya” kabak, gibi böyle tanınmış bir çeşitlilik olarak kabul edilebilir. Kabak çeşidi, ince portakal kabuğu, gevşek sarı-turuncu et ve kültürün yaygın hastalıklarına karşı direnci ile ayırt edilir.
 
Balkabağı çeşitleri “Titan” ve “Kupchikha” büyük ölçekli rekor sahipleri arasında, yıllardır bahçe getirmiyor.
 
Ancak hibrit “Teschenka” sadece son zamanlarda mutfak bahçelerinde ortaya çıkmıştı, ancak 20 kilogram ağırlığa kadar meyve veren yüksek verimli bir ürün olarak kendini kanıtlamıştı. Bu tür kabakların eti, karoten bakımından zengindir, iyi bir tada sahiptir ve uzun süreli depolamada kaliteyi kaybetmez.
 
Domates kabağı (Cucurbita rero)
 
Katı taneli kabak çeşitleri (Cucurbita rero)Vahşi formdaki bu balkabağı bir zamanlar Orta Amerika’nın Hint kabileleri tarafından keşfedildi ve bölgedeki kült olmasa da en popüler olanlardan biri oldu.
 
Şimdi birçok düzinelerce çeşit ve çeşitlilikle temsil edilen yıllık sebze bitkisi, Meksika’nın güneyinden Amerika Birleşik Devletleri’nin merkezi eyaletlerine kadar her yerde yetiştiriliyor. Kültürde kümesler ve çalılar vardır ve bazı alt türler, bahçede olduğu gibi, iç mekanı süslemek için kullanılan fotoğraftaki gibi dekoratif kabaklardır.
 
Dekoratif Kabaklar
 
Cucurbita pepo, bir tür olarak, aralarında katı kabak kabak, kabak ve patisson: birkaç bağımsız çeşidi ayrılır.
 
Sertleşmiş balkabağı sert, çok yoğun bir kabuk tabakası sayesinde adını aldı ve meyve olgunlaştıkça güç kazandı. Bu, Rus bahçelerinde en erken görünümdür, ancak balkabağı severler, bu türün meyvelerinin etinin oldukça sert olabileceğini hesaba katmalı, Türk aşçı haberleri bu yüzden özellikle dikkatli olmak için çeşitleri seçin. Bugün, cottager’lar arasında çok sıra dışı bir tür ve özellikte bitkiler bulunan ilginç melezler ve balkabağı çeşitleri sunulmaktadır.
 
büyüme mevsimi boyunca 65-80 gün süreyle olgunlaşma Tverdokorymi olgunlaşma kabak çeşitleri “spagetti” oval meyveler sarımsı veya krem ​​rengi ile dlinnopletistoe bitkiyi oluşturur. Kabağın ağırlığı 800 ile 1.5 kg arasındadır, ancak çeşitliliğin ana özelliği sert kabuk altında gizlidir. Küçük, pulpa, et-parçalayıcıdır, çeşidi çeşidi çeşidine verir. fotoğrafın, büyük, ancak tür sıradışı bitkisel “makarna” bayram için fırsat vejetaryenler ve doğru beslenme takipçileri gibi değil de kabak tatlılık.
 
Erken olgunlaşma kabak çeşitliliği AmazonAmazon erken olgunlaşan kabak çeşididir, ana değeri yaklaşık bir kilogram ağırlığındaki küçük meyvelerin küçük porsiyonlarıdır. Sulu turuncu kabak eti, şeker ve karoten bakımından zengindir, çocuklar için değerlidir ve beslenme açısından da değerlidir. Bu durumda, verim derecesi kısa, zorlukla geliştirilen kamçılarla çalı kabaklarına bağlanabilir.
 
Gymnosperm kabak özel dikkat bahçıvanlar hak ediyor. Bu, uzunluğu 5 metreye kadar olan uzun, güçlü kirpiklere sahip bitkiler oluşturan orta olgunlaşma çeşididir. Bir kabak ağırlığı 3-5 kg, eti turuncu, gevşek.
 
Gymnosperm balkabağıKültürün karakteristik özelliği, katı yüzey kabuğuna sahip olmayan, yağ açısından zengin lezzetli tohumlardır. Kabak, fotoğrafta iddiasız, ama fetusun içinde tohumların çimlenme tehlikesi nedeniyle uzun süre depolanamaz.
 
Bush olgunlaştırılan “Smile” in çırpılmış çeşitliliği, donları kolaylıkla tolere eder, hasat edilir ve gerçek kavun kokusuyla birlikte tatlı porsiyon meyvelerinin kaynağı olarak kabul edilir.
 
Bush olgunlaşmasının kabaklar çalı çeşitlerinin tipik bir örneği her bahçe kabak ve kabak yanı sıra sarı ve yeşilin tüm tonlarının popüler bugün kabak meyve yetiştirilmektedir.
 
Kabak (Cucurbita moschata)
 
Kabak kabak (Cucurbita moschata)Muscat balkabağı tüm ekili türlerin en lezzetli ismidir. Bu özel kültürün tohumlarının Güney Amerika’daki en eski yerleşimlerin araştırılmasında arkeologlar tarafından bulunması şaşırtıcı değildir.
 
Kabak, yaprak ve çiçeklerin görünüşüne göre morfolojik özelliklerine göre bu tür kabaklar, Cucurbita maxima ve Cucurbita pepo arasında bir ara pozisyondadır. Ancak, görünüm ve tat içindeki meyve posası çarpıcı bir şekilde farklıdır, çünkü ortalama olarak% 11.5’e kadar şeker içerir, yoğun, tereyağlıdır ve hassas bir hoş kokuya sahiptir.
 
Bununla birlikte, bir muscatel balkabağının meyvelerini, büyük meyveli veya katı kökten daha fazla yetiştirmek daha zordur. Bitkiler ısı ve nem talep ediyor ve kabak dereceleri orta veya geç. Dünyada Muscat kabak altı alt türü var. Ancak en popüler Türk aşçı haberleri olanları, “batternat” – tereyağlı somun adı verilen hamurun tadı ve kıvamı nedeniyle kabak armut şeklindedir.
 
Rus yaz sakinleri için, yetiştiriciler 90-120 gün boyunca tatlı incelik meyve getiren bu türün oldukça soğuk dayanıklı çeşitlerine sahip balkabağı çeşitleri sunmaktadır.
 
Muscat kabak “Şeker topuzunun” ilk olgunlaşma çeşidi, bir buçuk kilodan iki kilograma kadar ağırlığa sahip 8 meyvenin aynı anda olgunlaşabileceği güdük bitkilerini oluşturur.
 
Muscat kabak Fotoğrafta olduğu gibi, kabak çeşidinin tuhaflığı, hem alışılmadık bir meyve türü ve hem de erken olgunlaşmalarıdır. Tatlı ve sulu kağıt hamuru, karoten bakımından zengin, vitaminler ve meyve suları, bebek maması ve diğer mutfak işleme türleri için kullanılabilir.
 
Kabak çeşitleri “İnci” üç hafta sonra olgunlaşır. Bu durumda meyveler, armut biçimli bir balkabağın klasik formuna sahiptir ve ağırlıkça 3-6 kg’a ulaşır. Doymuş bir portakal posası çok miktarda şeker ve karoten içerir, bu da çocukların ve sağlıklı yiyeceklerin kullanılmasını sağlar. Bitkiler kuru dönemleri iyi tolere eder ve meyveler odada olgunlaşabilir.
 
“Ananas” Muscat balkabağı 2,5 kg ağırlığında uzun kamçı ve armut biçimli incelik meyve ile orta ölçekli bir melez. Fotoğrafta olduğu gibi, bu kabak kabuğu, krema veya sarımsı bir renk tonuna sahiptir ve eti şekerin% 10’una kadar birikebilir. Kabak hindistan cevizi türü evrenseldir ve hastalıklara dayanıklıdır.
 
Figolistaya balkabağı (Cucurbita ficifolia)
 
Figolistaya balkabağı (Cucurbita ficifolia)Peru ormanında, zaten tarif edilen bitkilerden farklı olarak uzun dönemli bir kültür olan bir anavatan ve başka bir çeşit kabak vardır.
 
Dışta, beyaz bir fantezi deseninin açıkça görüldüğü yüzeydeki yeşil kabak, kesik üzerinde olgunlaşmamış bir karpuzu andırır. Şekerli kabak, oval veya uzun meyve, tatlı beyaz aroma ve tadı ile kaba beyaz veya sarımsı eti. Tohumlar ayrıca karpuz şekline ve sert siyah kabuklara da benzemektedir. Bitkiler güçlü, stumpy, bireysel sürgünler uzunluğunda 10 metre ulaşır.
 
Bu türün yeşil balkabağı bitkisel garnitürlerde, ısıl işlem görmüş, Türk aşçı haberleri olgun olanlar ise şekerleme ürünleri ve alkollü içecekler için hammaddelerdir. Tropikal kökene rağmen, fotoğraftaki gibi bu tür kabaklar, ülkenin Kuzeybatı’sında bile kolaylıkla yetiştiriliyor.
 
Balmumu balkabağı (Benincasa hispida)
 
Kabak balmumu çeşitliliği Bu türün uzamış uzatılmış yeşil sincapları aslında sadece Güneydoğu’da biliniyordu. Ama bugün Benincasa hispida cinsinin balkabağının ilk çeşitleri Rusya’da ortaya çıktı. Koyu yeşil tonlu meyveler, dokunma benzeyen balmumuna alışılmadık yoğun bir kabuğa sahiptir.
 
Chengju balmumu kabak çeşidi, ekimden sonra 125-130 gün hasat edilmek üzere meyveleri hazırlar. Kabaklar uzun, güçlü kirpikler üzerinde olgunlaşır. Her fetüsün ağırlığı 6-15 kg’a ulaşır ve uzunluğu 25 ila 50 cm’dir.
 
Bu tür kabakların süt kabuğu eti, haşlanmış, haşlanmış veya kızartılmış olarak kullanılabilir. Mutfak kullanımları ayrıca olgunlaşmamış yeşil kabaklardan ve olgun meyvelerden yapılır. Olgunlaştıkça, kabak belli bir miktar şeker toplar, ama muscatel balkabağı ile kıyaslanamaz. Ama balmumu balkabağı – bu depolama süresi için rekor sahibi. Kalite kaybı olmadan, meyveler 2-3 yıla kadar uzanabilir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler