Dijital Yiyecek-İçeçek İşletmesi Kavramı Nedir?

Dijital Yiyecek-İçeçek İşletmesi Kavramı Nedir?

Günümüzde her geçen gün artan ve yaygınlaşan bir tüketim biçimi olmaya başlayan fast-food ayak üstü beslenme ve atıştırma gibi ifadelerle dilimize yerleşmiştir. Fast-Food veya..

Yiyecek-İçeçek İşletmesi Kavramı Nedir?
Şef Seyit Çetinkaya
 
Günümüz insanının beslenme tarzı eskiye oranla büyük değişiklikler göstermektedir. 
 
Teknolojinin gelişmesi, kentleşme, kadının iş hayatına atılması, yoğun iş temposu, seyahat etme, yalnız yaşama gibi etkenler nedeniyle insanlar, beslenmelerine daha az zaman ayırabilmekte ve geleneksel beslenme alışkanlıklarını değiştirmektedirler. 
 
Günümüzde her geçen gün artan ve yaygınlaşan bir tüketim biçimi olmaya başlayan fast-food ayak üstü beslenme  ve atıştırma gibi ifadelerle dilimize yerleşmiştir. Fast-Food veya hızlı hazır yemek sistemi  az zamanda çok sayıda tüketiciye hizmet veren, standart yöntemlerle hazırlanmış besinlerin üretildiği ve satıldığı bir yemek sistemidir. Bu sistem, günü evinden uzak geçiren insanların hem damak zevkine hitap etmiş hem de zaman problemine çözüm getirmiştir. 
 
Ülkemizde, Fast-Food terimi, hem hızlı hazır yemek sistemi hem de ayak üstü sokakta yenilen yiyecekler anlamında kullanılmaktadır. Ülkemizde en çok tüketilen fast-food türü yiyecek içecekler arasında döner, kebap çeşitleri, lahmacun, pide, kokoreç, balık-ekmek, simit, tost, hamburger çeşitleri, soğuk sandviçler, pizza, kızarmış patates, kızarmış tavuk, kumpir, kolalı içecekler, çay, kahve yer almaktadır. 
 
İnternet teknolojileri ve elektronik ticaretteki gelişmeleri takip eden girişimciler ekonomik hayata sürekli değişik bir iş modeli kazandırmaktadırlar. Son yıllarda ülkemiz girişimcileri de Türkiye’deki hazır yemek sektörüne hareketlilik kazandıracak yeni bir iş yöntemi getirmişlerdir. Elektronik yiyecek içecek işletmeleri olarak adlandırılan bu işletmeler gelişmiş ülkelerde oldukça yaygındır. 
 
Bu e-ticaret uygulaması son yılarda ülkemizde de yaygınlaşmaya başlamış ve paket yiyecek içecek servis anlayışına yeni bir bakış açısı ve hareketlilik getirmiştir. Gelişmekte olan ülkelerde e-ticaret kullanımı işletmelere, etkili ve ucuz bir pazarlama kanalı sunarak, yeni iş yapış yöntemleri geliştirme, yüksek yatırım ve harcama yapmak zorunda kalmadan birçok pazara girebilme, bu pazarlarda hızlı, ucuz ve kaliteli ürün sunabilme, stratejik işbirlikleri ve ortak girişim imkanları yapabilme şansı sunmaktadır. 
 
Elektronik yiyecek ve içecek işletmeleri, genellikle ulusal bir çatı altında örgütlenen ve büyük şehirlerdeki hazır yemek satışı yapan işletmeler ile üyelik sistemi adı altında stratejik işbirlikleri oluşturan bir örgüt yapısına sahiptir. Bu örgüt yapısında, elektronik yiyecek ve içecek işletmesi tamamıyla aracılık fonksiyonu üstlenerek müşterilere karşı tek bir işletme imajı vermektedir. 
 
Bu işletmeler şebeke organizasyon çerçevesinde iş yapma sistemine sahip oldukları için, restoranlar, bankalar, kurye şirketleri, reklam şirketleri gibi birçok işletmeyle işbirliğine gitmekte ve şebeke organizasyon yapısındaki koordinatör işletme rolünü de elektronik yiyecek ve içecek işletmeleri üstlenmektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler