Lomo Saltado Tarifi

Lomo Saltado Tarifi

Lomo Saltado nedir? Lomo Saltado hangi mutfağa aittir? Evde Lomo Saltado yapabilmek için nelere ihtiyaç vardır? En iyi Peru yemeklerinden Lomo Saltado yaparken nelere dikkat edilir? Püf noktaları nelerdir?

Lomo Saltado Tarifi...
 
Lomo Saltado nedir? Lomo Saltado hangi mutfağa aittir? Evde Lomo Saltado yapabilmek için nelere ihtiyaç vardır? En iyi Peru yemeklerinden Lomo Saltado yaparken nelere dikkat edilir? Uluslararası mutfaklardan nefis Peru mutfağında Lomo Saltado yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Lomo Saltado nedir?
 
Lomo saltado, geleneksel sığır filetosu, genellikle marine edilmiş sığır filetosu şeritlerini soğan, domates, patates kızartması ve diğer bileşenlerle birleştiren bir karıştırma kızartmasıdır; ve tipik olarak pilav ile servis edilir. İnce uzun kesilmiş biftek parçalarının kırmızı soğan, patates, kişniş ve domates ile beraber sote edilmesi ile ortaya çıkan leziz Peru yemeği. Peru ile hiç ilgisi olmayan anneannemin çok benzer bir yemek yapması da çok ilginçtir.
 
Peru mutfağının nefis lezzetlerinden olan Lomo Saltado tarifini siz de akşam yemeklerinizde yeni lezzetler arayan misafirleriniz yada kendiniz için deneyebilirsiniz...
 
Dünya Mutfaklarında En İyi Lezzetlerden Lomo Saltado Nasıl Yapılır?
Muhteşem Peru Lezzetlerinden Lomo Saltado İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     5 Adet Orta Boy Fırınlanmış Patates,
*     2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ,
*     300 Gr İnce Kesilmiş Dana Filetosu,
*     2 Adet İnce Doğranmış Kırmızı Soğan,
*     7 Adet Çeri Domates,
*     2 Çorba Kaşığı Soya Sosu,
*     2 Çay Kaşığı Üzüm Sirkesi,
*     Tuz, 
*     Karabiber,
*     2 Adet Yeşil Soğan,
*     2 Su Bardağı Haşlanmış Pirinç...
 
Lomo Saltado Yapılış Tarifi
 
Patatesleri soyun, uzun ince çubuklar halinde doğrayın. Orta büyüklükte bir tavada, 1 çorba kaşığı yağı orta yüksek ateşte ısıtın. Patatesleri yağda sık sık alt üst ederek kızıl kahverengi oluncaya kadar 5-8 dk arası pişirin.
 
Malzemeleri tavadan alın ve sıcak tutun. Aynı tavada, yaklaşık 1 çay kaşığı orta-yüksek ateşte ısıtın. Eti küçük partiler halinde yağda yaklaşık 1 dk veya yetecek kadar pişirin.  Eti her partide 1 çay kaşığı yağ kullanarak küçük partiler halinde pişirmeye devam edin. tavayı boşaltın ve eti sıcak tutun. Tavaya kırmızı soğanı ekleyin, pişirin ve yaklaşık 2 dk veya pembeleşinceye kadar karıştırın.
 
Eti, domatesleri, sosya sosunu, sirkeyi, tuzu ve biberi ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 1 ak boyunca orta ateşte alt üst ederek pişirin. Karışımı daha önceden ısıtılmış olan metal döküm'den yapılmış olan tabağa kaşıkla alın, yanına kızarmış patatesleri ekleyin. Yeşil soğanla süsleyin. Pilav ile beraber servis edin.
 
Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler