Elmanın Özellikleri Nelerdir?

Elmanın Özellikleri Nelerdir?

Elma ne zaman yenir? Elma hangi hastalığa iyi gelir? Günde kaç tane elma yemeli? Aç karnına elma yemek neye iyi gelir? Elmanın Faydaları Saymakla Bitmiyor. Kabuğu kanseri önlüyor, bağışıklık..

Elmanın Özellikleri Nelerdir?
 
Elma ne zaman yenir?
 
Sabah, aç karnına yenilen elma; kanı temizler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar.
 
Elma hangi hastalığa iyi gelir?
 
A, E, B6, C, K, B1, B2 vitaminleri ve sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen elma ntioksidanlar, flavanoidler ve diyet lifi açısından oldukça zengindir. Elma kalbe, kan şekerine, beyin ve sinir sistemine, kemik hastalıklarına ve cilde iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olan elmanın kolesterol düşürücü özelliği bulunur.
 
Günde kaç tane elma yemeli?
 
Günde 3 adet elma yemenin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı belirtiliyor. Her türlü hastalığa iyi gelen elmanın, ihtiva ettiği organik asitler, soda ve fosfor ile beyin, karaciğer ve mideye son derece faydalı olduğu belirtildi.
 
Elmanın Özellikleri Nelerdir?
Aç karnına elma yemek neye iyi gelir?
 
Aç karnına günde bir elma yemek ayrıca kilo vermek isteyenlere de yardımcı olur. Elma çok az kalori içerir (bir elmada yaklaşık 80 kalori vardır) ve bolca lif içerir. Böylece elma yediğinizde sabahki açlığın üstesinden gelebilirsiniz.
 
Elmanın Faydaları Saymakla Bitmiyor
 
İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller ile adeta şifa deposu olan elma birçok hastalığın adeta doğal ilacı niteliğinde. Özellikle kabuğuyla yenilen elma, birçok kanser türünden korunmayı sağlıyor.
 
“Tüketebileceğimiz en sağlıklı besinlerden biri olan elma, zengin vitamin ve mineral içeriği ile birçok hastalıktan koruyucu etkiye sahiptir. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini ile antioksidan etki gösterir ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Elma, antioksidan içeriği en yüksek meyvedir”.
 
Elmanın Özellikleri Nelerdir?
“Kabuğu C vitaminin büyük çoğunluğu elma kabuğunda bulunduğu için elmanın çok iyi yıkanıp tarım ilacı kalıntılarından arındırıldıktan sonra kabuğuyla beraber tüketilmesinde fayda vardır.
 
Besinlerin sindirim sistemine hızla ilerlemesini sağlayarak kabızlık şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Elma kabuğunun alt kısmında ise çözünür posa olan pektin bulunmaktadır. Bu içeriği ile ise ishali önleyici etkisi vardır. Yani ishal durumlarında elma kabuğu soyularak tüketilmelidir”.
 
Kabuğu kanseri önlüyor
 
“Elma kalp hastalıklarını önlemede olumlu etki gösterir. İçerdiği kuersetin ve C vitamini sayesinde, kolon kanseri ve akciğer kanseri başta olmak üzere kansere yakalanma riskini azaltır.
 
Elmanın Özellikleri Nelerdir?
Elma kabuğunda bulunan çözünmez posa su tutarak sindirim yolunun temizlenmesini sağlar, kolon kanseri riskini azaltır. Yapılan çalışmalarda elma tüketen bireylerin daha düşük kan glikoz seviyelerine sahip olduğu, bu sayede Tip 2 diyabet riskinin azaldığı görülmüştür” diye konuştu.
 
Kilo kontrolü sağlar
 
“Elma yağ, kolesterol ve sodyum içermez. Posa içeriği sayesinde her öğünden önce bir elma yemek tokluk hissini arttırır, fazla yeme eğilimini azalmaktır.
 
Bu sayede hem iştah hem de kilo kontrolü sağlar. Aynı zamanda cildin taze ve güzel kalmasını sağlar.1 büyük boy elma 34 gram karbonhidrat, 1 gram protein, yüzde 8 oranında C vitamini, yüzde 20 oranında posa ve 260 miligram potasyum içerir. Beslenmemizde mutlaka elmaya yer verelim ve her gün mutlaka 1 tane elma tüketelim.”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler