En Meşhur Başkent Yemekleri

En Meşhur Başkent Yemekleri

Ankara mutfağının özellikleri nelerdir? Ankaranın en meşhur yemekleri hangileridir? Ankara mutfağında Sevilen Ankara Yemekleri ile Anadolu yemeklerinin sergilendiği..

En Meşhur Başkent Yemekleri...
 
Ankara mutfağının özellikleri nelerdir? Ankaranın en meşhur yemekleri hangileridir?
 
Eski Ankara mutfağı evin en büyük kısmını meydana getirirdi. Bir tarafta ocak ve tandır, bir tarafta kışlık erzakın muhafaza edildiği kiler bulunurdu. Kilerler genellikle iki katlı olur ve yukarı kısmına mü-sandere denirdi. Mutfağın bir kenarına odun istif edilirdi. Yemekler yere serilen sofralarda yenir, önce büyükler, sonra ev halkı otururdu.
 
Ankara mutfağında Sevilen Ankara Yemekleri:
 
Ankara mutfağında Çorbalar: 
Aş çorbası, dutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, tarhana çorbası, toyga çorbası
 
Ankara mutfağında Et Yemekleri: 
Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavurması, ilişkik, kapama, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel, siyer.
 
Ankara mutfağında Pilavlar: 
Bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıtpıt pilavı.
 
Ankara mutfağında Köfteler: 
Kadınbudu köfte, mucirim köftesi, yumurtalı köfte, tohma, tiritli köfte.
 
Ankara mutfağında Dolmalar: 
Efelek dolması, mantı, şirden dolması (bumbar), yalancı dolma, yaprak dolması.
 
Ankara mutfağında Börekler 
Çörekler: Altüst böreği, ay böreği, bohça böreği, entekke böreği, hamman, kana, kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği, yalkı.
 
Ankara mutfağında Yemekler: 
Carcıran, bici aşı, çılbır, çırpma, göçe, göter, kaile, keşkek yemeği, köremez, mıhlama, omaç, papara, saz, tamtak tiridi, topaç.
 
Ankara mutfağında Hamur İşi Yemekler: 
Bazlama, cızlama, gözleme, nevizme, öllüğün körü, su böreği.
 
Ankara mutfağında Tatlılar Kompostolar: 
Ayva boranası, baklava, bırtlak, daşlak, ekir, fıslak, höşmerim, kabak tatlısı, karga beyni, kar helvası, kaygana, köyter, omaç, perçem, saraylı, tiltil helvası, tuhafiye, zerdali boranası, zerdali hoşafı.
 
Ankara mutfağında Ekmekler: 
Bazlamacın, bezdirme, gizleme, çerpit, ebem ekmeği, kartalaç, kömbe, kete, saçkıran, şerit, yarımca.
 
Geleneksel Anadolu yemeklerinin sergilendiği tüm Türk mutfağını Ankarada bulabileceğinizi biliyormusunuz? Anadoluya mutfağı ve yöresel mutfakların tamamının yer aldığı başkentimiz son zamanlarda suriye ve göçmen mutfakları ile de ön plana çıkıyor... Başkent Ankarada birbirinden lezzeti yemeklerin yanı sıra başlıca yemeklerden biri de balık yemekleri olduğunu biliyormuydunuz?
 
Tarihi güzellikleriyle kendine hayran bırakan Ankara'ya gittiğinizde yemeden dönmemeniz gereken birçok geleneksel yemek bulunuyor. 
 
Başkent Ankara'ya yolunuz düştüğünde bu lezzetleri tatmadan gitmemenizi öneririz!
 
En meşhur Ankara Yemeklerinden "Ankara Tava"
 
En Meşhur Başkenti Yemekleri...
Yapımıyla Ankara'yı ikiye bölen bir lezzet! Şehriye veya pirinç, kemikli kaburga veya kuşbaşı, biber, domates gibi malzemelerle hazırlanana bu şahane lezzet yerlilerin de severek yediği bir yemek. Siz de başkente bir uğramışken bu lezzeti yemeden dönmeyin!
 
En meşhur Ankara Yemeklerinden "Tamtak Tirit"
 
En Meşhur Başkenti Yemekleri...
Tabanında ekmek dilimleri üstünde çemenle harmanlanmış kıyması ile unutamayacağınız bir tat olan Tamtak Tirit, uzun süre tadı damağınızda kalacak yöresel bir yemek.
 
En meşhur Ankara Yemeklerinden "Beypazarı Güveci"
 
En Meşhur Başkenti Yemekleri...
Taş fırınlarda hazırlanıp masanıza gelecek olan Beypazarı Güveci uzun sürse de tekrar tekrar yemek isteyeceğiniz bir tat. Yarım asrı geçkin bir geçmişe sahip olan bu lezzet yavaş pişse de bitmesi pek uzun sürmüyor. Dikkat edin de bu lezzeti tadarken parmaklarınızı yemeyin!
 
En meşhur Ankara Yemeklerinden "Efelek Sarması"
 
En Meşhur Başkenti Yemekleri...
Üçgen şeklinde sarılan bu sarmalar labada denilen bitkinin yaprağı kullanılarak elde ediliyor. Bahar aylarından yaz aylarına kadar toplayabileceğiniz bu bitki birçok yemeğin içine de girmekte. Yemlik cacığıyla birlikte de sunulan bu lezzeti olsa da yesek!
 
En meşhur Ankara Yemeklerinden "Bici Aşı"
 
En Meşhur Başkenti Yemekleri...
Ankara'nın bir diğer yöresel yemeği bici aşı, oldukça doyurucu ve lezzetli. Asma yaprağının bulgur pilavla buluştuğu bu muhteşem yemek sarımsaklı yoğurtla da buluşunca damağınızdan uzun süre ayrılamayacağına eminiz!
 
En meşhur Ankara Yemeklerinden "Öllüğün Körü"
 
En Meşhur Başkenti Yemekleri...
Biri erişteyle kıymayı mı buluşturdu? Öllüğün Körü bu iki malzemenin birleşiminden oluşan altta eriştenin üstte ise kıymanın olduğu harika bir lezzet. İçine peynir, ceviz gibi malzemelerle hem doyurucu hem de bir o kadar lezzetli olan bu yemeği Ankara'ya gelmişken tatmadan gitmeyin deriz!
 
En meşhur Ankara Yemeklerinden "Entekke Böreği"
 
En Meşhur Başkenti Yemekleri...
Ceviz büyüklüğünde, içi kıymalı bir börek olan Entekke böreği yağda kızartılarak sofralara getiriliyor. Birçok yöresel yemek satan restoranlarda veya lokantada tadabileceğiniz bu lezzeti Ankara'dayken tatmadan dönmeyin!
 
En meşhur Ankara Yemeklerinden "Beypazarı Kurusu"
 
En Meşhur Başkenti Yemekleri...
Hem uzun süre saklanabilen hem de bol tereyağlı ve biraz da tarçınlı olan bu lezzet çayların yanında kıtır kıtır tüketebileceğiniz mükemmel bir eşlikçi!
 
En meşhur Ankara Yemeklerinden "Şibit Tatlısı"
 
En Meşhur Başkenti Yemekleri...
Ankara'nın vazgeçilmez bir tatlısı olan Şibit, yufkanın sac üzerinde pişirildikten sonra baklava şeklinde kesilmesi ve ardından yufkanın üzerine şerbetin
 
En meşhur Ankara Yemeklerinden "Çılbır"
 
En Meşhur Başkenti Yemekleri...
Pişirilmiş yumurtaların üzerine biraz yoğurt biraz tereyağı biraz da baharat! Tatların mükemmel uyumunu yakalayacağınız başka bir yemek olan çılbırı tatmanızı kesinlikle öneririz.
 
En meşhur Ankara Yemeklerinden "İnceğiz Çorbası"
 
En Meşhur Başkenti Yemekleri...
İçinizi ısıtan bu çorba başkentte kış aylarının vazgeçilmezi olarak sofralarda yerini alıyor. İçinde nohut, buğday ve kuzu etinin bulunduğu bu çorba Ankara’nın ayazlı havasına çok iyi gitmez mi?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler