Turizmde Alternatifler Artacak

Turizmde Alternatifler Artacak

Turizmin 12 aya ve tüm ülkeye yaygınlaştırılması amacıyla farklı turizm ürünlerini aynı anda sunan ve bütüncül olarak planlanmış turizm alanları oluşturularak nitelikli yatak...

Turizmde Alternatifler Artacak. Turizmde 33 Milyar Dolar hedefi karamsar bir yaklaşım..
 
Türkiye, Kovid-19 salgını nedeniyle daralan turizmi yeniden canlandırmak için yol haritasını belirlerken, bu alanda sağlanacak çeşitlilikle seyahat gelirlerinin 3 yılda 33 milyar dolar seviyesine yükseltilmesi hedefleniyor. 2022-2024 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’a (OVP) göre, gelecek 3 yılda turizmi 12 aya yaymaya yönelik çeşitli stratejiler uygulanacak.
 
Kovid-19 salgınıyla dünya genelinde devreye konulan kısıtlayıcı önlemler uluslararası turizmi olumsuz etkiledi. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de seyahat gelirlerinde ciddi kayba yol açtı. 
 
Böylece, turizm haberlerinde de 2020 yılında seyahat gelirleri, bir önceki yıla kıyasla yüzde 65.7 azalarak 10.2 milyar dolara geriledi. Bu yıl salgının uluslararası turizm üzerindeki etkisinin azalması sonucu Türkiye’de seyahat gelirlerinin toparlanarak 17 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Söz konusu gelirlerin, 2022’de 25 milyar dolara, 2023’te 30 milyar dolara ve 2024’te 33 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.
 
Programda belirlenen hedefler doğrultusunda, hedef pazar ülkelerin seçilmiş şehirlerinden konaklama kapasitesinin yüksek olduğu turistik bölgelere doğrudan tarifeli uçuş seferlerinin artırılması ve sürdürülmesine yönelik uluslararası hava yolu şirketleri ve tur operatörleri ile birlikte tanıtım ve pazarlama faaliyetinde bulunulacak.
 
Turizmin 12 aya ve tüm ülkeye yaygınlaştırılması amacıyla farklı turizm ürünlerini aynı anda sunan ve bütüncül olarak planlanmış turizm alanları oluşturularak nitelikli yatak kapasitesi artırılacak.
 
Değişen tüketici eğilimleriyle teknolojik gelişmeler doğrultusunda turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla sağlık, gastronomi turizmi, fuar ve festivaller, kültür, eko-turizm, inanç, eğitim, spor ve bisiklet gibi alternatif turizm ürünleri belirlenecek, talebin yüksek olduğu pazar ülkeler tespit edilerek tanıtım faaliyetleri yürütülecek.
 
Turizmde 33 Milyar Dolar hedefi karamsar bir yaklaşım
 
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kovid-19 salgını ve ülke genelinde çıkan yangınların turizm sektörüne olan negatif etkisi hakkında, 2021 yılında 2019'daki turizm gelirinin yüzde 40'ında kalınacağını belirtti.
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektörünün kayıplarını ne kadar telafi edebileceğine dair değerlendirmelerde bulundu.
 
Bağlıkaya Türkiye genelinde birçok bölgede meydana gelen yangınlar sebebiyle insanların tatil bölgelerinden ayrıldığını ve geri dönüş yapmadığını, fakat yangınların yabancı turistler açısından 'olumsuz etkisinin' olmadığını aktardı.
 
Bu yıl 2019'daki turizm gelirinin yüzde 40'ında kalınacağını belirten Bağlıkaya, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nca hazırlanan Orta Vadeli Program’ındaki 2024 yılı seyahat gelirinin 33 Milyar Dolar olarak hedeflenmesinin 'karamsar bir yaklaşım' olduğunu söyledi.
 
Finans kuruluşlarının turizm sektörü için daha kapsayıcı olmasını ve kredi musluklarının pozitif ayrımcılıkla turizmcilere açılmasının gerektiğini belirten Bağlıkaya, “Turizmcilerin yeni yatırıma değil, ayakta kalmak için kaynağa ihtiyacı var” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler