Yeşil Domates Aşı

Yeşil Domates Aşı

Domatesler kızarmadan önce hafif beyazlaşır ya, bir yanları güneş yanığı olur, bir yanları toprağa değdiği için bozulur. İşte o domatesleri toplardı hem diğerlerini bozmasın diye he..

Yeşil Domates Aşı (Gök Domates Aşı) Nasıl Yapılır?
Fazile Paksoy "Yöresel Lezzet Taşıyıcısı"
 
Her sabah sebze bahçesini gezerdi anneannem. Olan domates, biber, salatalık v.s var mı diye. Domatesler kızarmadan önce hafif beyazlaşır ya, bir yanları güneş yanığı olur, bir yanları toprağa değdiği için bozulur. İşte o domatesleri toplardı hem diğerlerini bozmasın diye hemde biraz sağlam kalanlarla bir öğün yemek yapmak için. Eskiden bir öğün yemeğimiz olurdu. Şimdi meze ve salata olarak değerlendirebilirsiniz.
 
Yöresel mutfaklarımızda Yeşil Domates Aşı İçin Kullanılan Malzemelerimiz:
 
*     6-7 adet yeşil domates
*     Bir büyük baş soğan
*     2 diş sarmısak
*     1 su bardağı yoğurt
*     Zeytinyağ ve tuz
 
Yeşil Domates Aşı Yapılış Tarifi:
 
Yeşil Domates Aşı (Gök Domates Aşı) Nasıl Yapılır?
Domatesleri sert bir zeminin üzerine koyup, bir taş ile üzerine vuruyoruz. Yaptığımız bu işlemle domatesler parçalanıyor ve çekirdekleri temizleniyor. Bu işlemi bahçede yapmanızı öneririm, eğer mutfakta yaparsanız derince bir kabın içinde yapın çünkü domatesin çekirdekleri ve suyu etrafa sıçrıyor.
 
Soğanımızı yemeklik doğruyoruz. Zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavuruyoruz. Domateslerimizi ekliyoruz. Tahta bir kaşıkla elimizden geldiğince az karıştırarak 5,6 dakika daha kavuruyoruz. Saldığı su miktarı yeterli değilse biraz sıcak su ve tuzunu ekliyoruz. Bu yemek çok sulu olmuyor. Domatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
 
Ezdiğimiz iki diş sarmısak ve yoğurt ile sarmısaklı yoğurt yapıyoruz. Servis tabağına aldığımız yemeğin üzerine sarmısaklı yoğurt ve üzerinede kızdırılmış zeytinyağı ve pul biberi gezdiriyoruz ve afiyetle yiyoruz. Evlerimizden yemek kokusu ve sağlık eksik olmasın. Sevgiler.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler