En İyi Ciğer Yemeklerinden

En İyi Ciğer Yemeklerinden

Ciğer kavurma tarifi nasıl yapılır? Yaprak ciğer nasıl yapılır? Baharatlı ciğer yapılır? İşte nefis ciğer kavurma, yaprak ciğer ve baharatlı ciğer tarifleri ve yapılışları. Arnavut Ciğeri...

En İyi Ciğer Yemekleri....
 
Yaprak ciğer tarifi! Ciğer kavurma tarifi nasıl yapılır? Nefis ciğer kavurma ve yapılışı!
 
Kurban Bayramı'nın olmazsa olmaz lezzetlerinden biri de ciğer kavurma ve yaprak ciğerdir. Kurban kesimi yapıldıktan hemen sonra pek çok kişi önce ciğerleri değerlendirmek istiyor. Kısa sürede ve çabuk hazırlandığı için bayramda ilk tüketilen yemeklerden biridir. Biz de kurban bayramında kolaylıkla hazırlayabileceğiniz dört ciğer tarifini sizin için derledik. 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak  Mutfaklarınıza Getirdik...
 
Peki, Ciğer kavurma tarifi nasıl yapılır? Yaprak ciğer nasıl yapılır? Baharatlı ciğer yapılır? İşte nefis ciğer kavurma, yaprak ciğer ve baharatlı ciğer tarifleri ve yapılışları!
 
Kurban Bayramı evlerde kutlanmaya devam ediyor. Bayram sofraları da en iyi bayram yemekleri ve birbirinden leziz Kurban Bayramı tarifleri ile şenleniyor. Bayramın geleneksel yemeklerinden biri de ciğer kavurma ve yaprak ciğerdir. Kurban kesimi sonrası çoğu kişi ciğerli tarifler hazırlıyor. Kolay ve pişirimi kolay olduğu için tercih edilen ciğer için farklı tarif arayanlar buraya... 
 
Kurban Bayramı'nda parmaklarınızı yiyeceğiniz üç farklı tarifi sizin için derledik. Peki,  Ciğer kavurma tarifi nasıl yapılır? Yaprak ciğer nasıl yapılır? Baharatlı ciğer yapılır? İşte birbirinden nefis ciğer kavurma, yaprak ciğer ve baharatlı ciğer tarifleri ve yapılışları!
 
En İyi Ciğer Yemekleri....
En İyi Ciğer Yemeklerinden Arnavut Ciğeri Tarifi
Arnavut Ciğeri Kullanılan Malzemeler
 
*    1 adet koyun veya 350 gram dana ciğeri, 
*    1 su bardağı süt, 
*    1 iri soğan, 
*    1 demet maydanoz, 
*    1 tatlı kaşığı sumak, 
*    1 çay kaşığı pul biber, 
*    tuz, 
*    un, 
*    kızartma için sıvı yağ. 
 
Arnavut Ciğeri Yapılış Tarifi
 
Karaciğerin zarını ve sinirlerini ayıklatın. 2 cm büyüklüğünde küp şeklinde doğratın. Yıkayıp kevgirde kanının süzülmesi için bir süre bırakın. Yayvan bir kaba alın. Üzerlerine süt dökerek daha gevrek olmaları için 1-2 saat bekletin. 
 
Soğanın kabuğunu soyun ve uzunlamasına ortadan bölün. Ince olarak yarım ay şeklinde doğrayın. Bir kapta tuz ile ovun, sudan geçirin ve süzün. Maydanozu yıkayın, saplarını atın, yapraklarını kıyın, sumak ile birlikte soğana ilave edin. 
 
Karıştırın, servis için kullanacağınız kapaklı bir kabın kenarına koyun. Ciğerleri çıkartın, süzün ve una bulayın. Derince bir tava veya kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın. Iki avucunuzla alacağınız unlanmış ciğerleri sallayarak fazla unlarının gitmesini sağlayın. 
 
Tavaya atın ve bir kevgir ile durmadan karıştırarak iki dakika süre ile kavurun. Yağını süzerek çıkartın, içine maydanoz- soğan piyazını koymuş olduğunuz kaba alın. Tuzunu serpin ve kapağını örtün. Kalan ciğerleri de aynı şekilde kızarttıktan sonra hepsinin üzerine kırmızı pul biberi serpin. 
 
Sıcak servis yapın.
 
En İyi Ciğer Yemekleri....
En İyi Ciğer Yemeklerinden Yaprak Ciğer Tarifi Nasıl Yapılır? 
 
Yaprak Ciğer İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     700 Gr Dana Ciğeri (Kuzu Da Olur)
*     3-4 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
*     1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
*     Sıvıyağ ( Kızartmak İçin )
*     Tuz
 
Yaprak Ciğer Sosu İçin
 
*     2 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
*     1 Tatlı Kaşığı Kekik
*     1 Çay Kaşığı Karabiber, Pul Biber
 
Yaprak Ciğer Yapılış Tarifi
 
Ciğerin üzerindeki zarın ve damarların ayıklayın. Ciğeri yarım cm kalınlığında yaprak şeklinde kesin. Bir kaseye un, tuz, kırmızı toz biberi alın ve karıştırın. Ciğerleri bu karışıma bulayın. Ciğerlerin fazla unu silkeleyin. Sıvıyağı tavaya alın ve kızdırın. Ciğerleri kızgın yağda hızlıca arkalı önlü kızartın. Ağzı kapalı bir kaba alın, kapağı örtün. Bir süre dinlendirin. 
 
Ciğerlerle servis edeceğiniz patateslerinizi kızartın. Ciğerin yanına çok yakışan sumaklı soğanları hazırlayın. 
 
Sosu için tereyağını ve baharatları tavaya alın. Tereyağı erirken baharatlarda tereyağı ile hafif kavurun. Dinlendirdiğiniz ciğerleri ilave edin. Ciğerler tereyağı ve baharatlarla özdeşleştirinceye kadar karıştırılıp harmanlayın. Tavanın altını kapatın. Kapağını kapatın. Buhar ciğerleri yumuşak tutacaktır. 
 
En İyi Ciğer Yemekleri....
En İyi Ciğer Yemeklerinden Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Ciğer Kavurma İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     2 Orta Boy Patates – Küp Doğranmış
*     Kızartmak İçin Sıvı Yağ
*     750 Gr. Dana Ciğer – Temizlenmiş Ve Küp Doğranmış
*     2 Su Bardağı Un – Ciğerleri Unlamak İçin
*     3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Orta Boy Soğan – Piyazlık Doğranmış
*     2 Adet Sivri Biber
*     Tuz
*     Karabiber
*     Kimyon
*     Pul Biber
*     Kekik
*     Sumak
*     3 Adet Taze Soğan – İri Doğranmış
 
En İyi Ciğer Yemeklerinden Ciğer Kavurma Tarifi Yapılışı
 
Küp doğranmış patatesleri kızgın yağda kızartıp kenara alın.
 
Bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup soğanları kavurun ardından biberleri dilimleyip soğanlarla beraber kavurun.
 
Taze soğanları ekleyin ve hafif yumuşayana kadar sotelemeye devam edin ve kenara alın.
 
Ciğerleri unlamak için buzdolabı poşetine unu koyun ağzını kapatıp her yanını unlayın ardından ciğerleri ekleyip poşette unlayın.
 
Soğanları kavurduğunuz tavaya yağ ekleyip unlanan ciğerleri ekleyin, tavanın kenarından sırasıyla önce tereyağını ardından zeytinyağını ekleyip kızartmaya devam edin. Ciğerler pişince baharatlandırın, kenara aldığınız kızarmış patates, soğan ve biberleri ilave edip servis edin.
 
En İyi Ciğer Yemekleri....
En İyi Ciğer Yemeklerinden Baharatlı Ciğer Nasıl Yapılır? 
 
Baharatlı Ciğer İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     750 Gr. Dana Ciğer – Temizlenmiş
*     5 – 6 Yemek Kaşığı Un
*     Tuz
*     Kuru Kekik
*     Kimyon
*     Pul Biber
*     Sumak
 
Üzeri İçin Malzemeler
 
*     5 – 6 Dal Taze Soğan
*     ½ Bağ Maydanoz
*     Kızartmak İçin Malzemeler
*     Ayçiçek Yağı
 
En İyi Ciğer Yemeklerinden Baharatlı Ciğer Tarifi Yapılış Tarifi
 
Temizlenmiş ciğerinizi yarım parmak kalınlığında verev dilimler halinde dilimleyin. Dilimlediğiniz ciğerleri arkalı önlü unlayın, fazla ununu silkeleyin. Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın ve unladığınız ciğerleri kızartın. Kızaran ciğerlerinizi baharatlandırın. İnce dilimlediğiniz taze soğan ve maydanozla servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler