En İyi Sakatat Yemeklerinden Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?

En İyi Sakatat Yemeklerinden Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?

Bu güne kadar evinizde Ciğer Sarma yaptını zmı? Evde Ciğer Sarma yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Fazile Paksoy'un mutfak tecrübe..

En iyi bayram yemeklerinden Ciğer Sarma nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Ciğer Sarma yaptını zmı? Evde Ciğer Sarma yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Fazile Paksoy'un mutfak tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz?
 
En İyi Sakatat Yemeklerinden Ciğer Sarma Nasıl Yapılır? 
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Fazile Paksoy"
 
Çoğu kimse  kendi kurbanlığını kendi besler büyütürdü eskiden. Kurban kesmeyenlerde kulaktan kulağa duyurulur bu şekilde herkesin et yemesi sağlanırdı. Kesilen kurban o gün dağıtılır biterdi. Yapılan yemek konu komşu ile paylaşılırdı mutlaka. 
 
En İyi Sakatat Yemeklerinden Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?
Konu komşu, hısım akraba bir çok kişiyi aynı sofrada birleştiren bereketli bayram sofraları olurdu şenlik gibi. 
 
Tarif edeceğim yemekte yine kurban bayramlarında herkesi bir sofrada birleştiren özel bayram yemeklerinden biriydi. Bayramlarımız kutlu olsun, hep var olsun, bayram sofralarımız  şenlikli  olsun diyerek yemeğimizi yapalım.
 
Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?
Geleneksel Türk Mutfağından En İyi Sakatat Yemeklerinden Ciğer Sarma İçin Kullanılan Malzemelerimiz ;
 
*     Kuzu Ciğeri
*     Kuzu Gömleği
*     Büyükçe 1 Kuru Soğan
*     1/2Çay Bardağı Pirinç
*     Karabiber
*     Tuz
 
Ciğer Sarma Yapılış Tarifi :
 
En İyi Sakatat Yemeklerinden Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?
İlk olarak gömlek yağını bir iki su iyice yıkıyoruz. En son ılık suyun içinde yarım saat kadar bekletiyoruz. Bu sırada ciğerimizin zarlarını ve damarlarını temizliyoruz ve tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz. 
 
Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz ve tenceremize alıyoruz. Ilık suda beklettiğimiz gömlekleri sudan çıkararak el büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Gömleğin kalın yerinden  kibrit kutusu kadar bir parçayı  soğanlarımızın üzerine ekleyerek soğanlarımızı şeffaflaşana kadar kavuruyoruz. Doğradığımız ciğerleri ekliyoruz renkleri değişene kadar kavuruyoruz.
 
Yıkadığımız pirinci ve yarım çay bardağı su ekliyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz ve  ocağı kapatıyoruz. Pirinçler biraz şişince tuz ve karabiber ekliyoruz. Yaptığımız bu karışımı  bir tas kullanarak gömleklere sarıyoruz ve tepsiye diziyoruz. 
 
En İyi Sakatat Yemeklerinden Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?
Tepsimiz dolunca yarım çay bardağı kadar sıcak suyu tepsinin dibine dökerek önceden ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen sarmalarımızı soğan ve maydanoz eşliğinde servis edebiliriz. 
 
Afiyet olsun. Sevgilerimle....


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler