Dikkat !!! Kurban Eti Evde Nasıl Dinlendirilir?

Dikkat !!! Kurban Eti Evde Nasıl Dinlendirilir?

Kurban eti genel olarak en az 24 saat dinlendirilmelidir. Kurban eti 0 ila 5 santigrat derecede küçükbaş kurban eti için 1-2 gün, büyükbaşlarda 7-10 gün

Kurban Eti Dinlendirme: Dikkat !!! Kurban Eti Evde Nasıl Dinlendirilir?
Şef Mehmet Kudat
 
Kurban eti dinlendirme aşaması bir hayli önemlidir. Yeni kesilen kurban eti henüz tazedir ve mikroorganizmalar barındırır. Bu nedenle etin, serin ve temiz bir yerde havalandırılması, dinlendirilmesi ve yüzeyinin kuruması gerekir. 
 
Böylece etin sıcaklığıyla yaşanabilecek bakteri oluşumları engellenebilir. Kurban etini havalandırırken, geniş kaplara koyarak belli aralıklarla her bir yanının hızlı bir şekilde soğuması için eti ters yüz edebilir, konumunu değiştirebilirsiniz.
 
Kurban etleri verilirken, eve getirilirken ve dağıtılırken poşete konur. Ancak etin en kısa zamanda bu poşetlerden çıkarılması gerekmektedir. Aksi takdirde etler poşette uzun süre kalırsa bozulabilir.
 
Eti dinlendirdiğiniz alanda toz ve toprak bulaşmaması adına rüzgar olmamasına dikkat etmeniz önerilir.
 

Kurban Eti Dinlendirme: Dikkat !!! Kurban Eti Evde Nasıl Dinlendirilir?

Büyükbaş hayvanların etleri küçükbaş hayvanlara göre daha serttir. Bu nedenle daha uzun sürede yenilebilir kıvama gelerek lezzetlenirler. 
 
Kurban eti genel olarak en az 24 saat dinlendirilmelidir.
 
Daha ideal ve sağıklı aynı zamandan daha yumuşak Kurban eti için; 0 ila 5 santigrat derecede küçükbaş kurban eti için 1-2 gün, büyükbaş kurban eti içinse 7-10 gün dinlenme süresi idealdir.
 
Haydi en iyi bayram yemeklerinden et kavurma nasıl yapılır mutfağa geçelim...
 
Kavurma tarifiniz benden...
 
Dana kuşbaşı etleri yapışmaz tabanlı bir tencereye alın ve yüksek ateşte mühürleyerek pişirin. 
 
*Et kendi kendi suyunu bırakıp çektikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın. 
 
*Et 5-6 dakika bu şekilde piştikten sonra kenara alın ve boş tencereye yağ ilave edin kısık ateşle kavurmayı lezzeti yayılsın keyif alın.
 
Kurbanınız makbul, bayramınız mübarek olsun. 
 
Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler