Peynirli Patlıcan Kıstırma

Peynirli Patlıcan Kıstırma

En İyi Patlıcan Yemeklerinden Peynirli Patlıcan Kıstırma Nasıl Yapılır? En Farklı Patlıcan Yemeklerinden Peynirli Patlıcan Kıstırma İçin Kullanılan Malzeme, Yöresel Patlıcan..

Peynirli Patlıcan Kıstırma
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Fazile Paksoy"
 
Bu yemeğimizde bir göçmen yemeği. Göçmen yemeklerinin bir çoğunda sebze ile birlikte süt, kaymak, peynir, ekşimik ve yoğurt  kullanılır.
 
En İyi Patlıcan Yemeklerinden Peynirli Patlıcan Kıstırma Nasıl Yapılır?
 
Peynirli Patlıcan Kıstırma
En Farklı Patlıcan Yemeklerinden Peynirli Patlıcan Kıstırma İçin Kullanılan Malzemelerimiz :
 
*     Patlıcan
*     Kuru Soğan
*     Sarımsak
*     Domates
*     Biber
*     Ekşimik Veya  Keçi Peyniri
*     Zeytinyağ, 
*     Cibrissa  
*     Tuz
 
Yöresel Patlıcan Yemeklerinden Peynirli Patlıcan Kıstırma İçin Ön Hazırlık
 
Peynirli Patlıcan KıstırmaPatlıcanlarımızı bütün olarak  kızartacağımız için alacalı soyuyoruz.Soymazsak kabuğu koyu renkli olduğu için kızarma derecesini ayarlayamayız ve fazla kızarır.
 
Soğanımızı ve  domateslerimizi yemeklik doğruyoruz. Peynir kullanacaksak  çatalla eziyoruz, biraz karabiber ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
 
Yöresel lezzetlerimizden Peynirli Patlıcan Kıstırma Yapılış Tarifi :
 
Patlıcanlarımızı az zeytin yağında hafifçe kızartıyoruz ve bir süzgeçte bekletiyoruz.Patlıcanları kızarttığımız yağın içine soğanlarımızı ekliyoruz ve renkleri sarara kadar kavuruyoruz.Domateslerimizi  bir kaç dal cibrissamızı ve tuzumuzu ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatarak hafif ateşte pişmeye bırakıyoruz.
 
Yemeğimizin sosu  tıkırdarken soğuyan patlıcanlarımızın içlerini bir kaşık yardımı ile açıp peynirlerimizi açtığımız aralara kıstırıyoruz ve tıkırdamakta olan  sosun üzerine sıralıyoruz. Patlıcanlar yumuşayana kadar hafif ateşte pişiriyoruz.
 
İsterseniz fırınlayabilirsiniz de. Peynir olarak kaşar yada tulum kullanırsanız yemek soğuyunca pek hoş olmuyor. Ekşimik yada diğer peynirleden kullanırsanız soğuk,s ıcak, ılık her şekilde yiyebilirsiniz.
 
Peynirli Patlıcan Kıstırma
Cibrissayı evde yazın yetiştirilen kekik olarak tanımlayabilirim sizlere. Biz yemeklerinizde cibrissayı çok kullanırız. Ailem 1937 de Bulgaristan'dan gelirken getirmiş tohumunu.
 
Bir iki yıldır pazarda da görüyorum. Yaz kekiği diyorlar adına. Sizler kokusunu sevdiğiniz başka bir yeşillikte kullanabilirsiniz.Ürünlerimiz bereketli, sofralarımız şen olsun.
 
Sevgilerimle.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler