Yöresel Kabak Tatlısı...

Yöresel Kabak Tatlısı...

Türk aşçı haberleri olarak takip ettiğimiz en tecrübeli yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan "Fazile Paksoy" un kaleminden bu gün sizlere "Kabak Tatlısı" tarifinin özel bir çeşidini paylaşmak..

En zengin yöresel mutfaklarımızda Kabağın neyi yapılmazki? birbirinden lezzetli kabak çeşitlerinden o kadar nefis yemek çeşitleri üretilirki yöresel  lezzet taşıyıcılarımız sayesinde parmak ısırtır.
 
Türk aşçı haberleri olarak takip ettiğimiz en tecrübeli yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan "Fazile Paksoy" un kaleminden bu gün sizlere "Kabak Tatlısı" tarifinin özel bir çeşidini paylaşmak istedik...
 
Farklı yapılış teknikleri ile Edirne mutfağından Van mutfağına ve Hatay mutfağına varana kadar birbirinden lezzetli kabak tatlısı çeşitlerinden ve yöresel mutfaklardaki en iyi lezzetlerden biri olan aynı zamanda en eski osmanlı ve Türk tatlılarından Kabak Tatlısı tarifi...
 
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
Fazile Paksoy
 
Geçen yazın nimetleriyle kışı geçirdik şükür. Bahar geldi  biz anlayana kadar geçti bile. Yine tohumlar, fideler toprakla buluşuyor bu günlerde.Arka komşu kabak yetiştirir her yaz. 
 
Özgürce büyüyen kabaklardan bir kaç köken 2 metrelik taş duvarı aşar bizim bahçeyede gelir her sene. 
 
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
İlk gördüğümde yönünü değiştirir yine geldiği bahçeye  gönderirim her zaman. Geçen yaz bir köken inatla ben sizin bahçede yaşayacağım dedi ve erik ağacına tırmandı. Erik ağacının üstünde biraz koruma ve kollama ile 3 tane kabak yaptı. 
 
Komşuya gösterdim. Onlar sizin hakkınız dedi. Kışın birini kullanmıştım ikisi bu zamana kadar dayandı. Bizimde kabaklarımız var ama komşununki başka bir cins ve tatlı  için çok uygun. Ev halkı için bildiğimiz şekerli tatlı yaptım fırında. 
 
Kendimi de düşündüm ve şekersiz  yapmayı planladım. Sizlerde denersiniz diye de  yazıyorum.
 
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kabak Tatlısı İçin Kullanılan Malzemelerimiz :
 
*     Kabak
*     İstediğimiz Miktar Şeker
*     7,8 Tane Karanfil
*     Pekmez
*     Tahin Ve Ceviz 
 
Kabak Tatlısı Yapılış Tarifi : 
 
Kabağımın boyun kısmını gövdesinden ayırdım. Dilimledim, yıkadım ve suları süzüldükten sonra bir tepsiye dizdim. Toz şekerimi kabakların üzerine yaydım. Bir tepsi ile üzerini kapattım ve 2 saat dinlendirdim. 
 
2 saat sonra kabaklar sularını saldı ve biraz yumuşadı. Fırına sürmeden önce bir kaç dilim kabağın üzerine karanfil batırdım ve kontrol ederek kabaklar yumuşayana kadar pişirdim. 
 
Şekersiz Olanın  Yapılışı ;
Kabağımın yuvarlak şeklinde olan dip kısmını soymadan bir tencereye oturttum.İçine bir iki tane karanfil  attım. Tencerenin dibine yarım su bardağı su koydum.
 
Tenceremin kapağını kapattım ve fırına sürdüm. Arada kontrol ederek kabağım yumuşayana kadar pişirdim. Kabağım soğuyunca  dilimledim ve  pekmez, tahin ve ceviz eşliğinde servis ettim. 
 
Benim kabağın kabukları bile yendi. Tohumlarını da ayırdım isteyen arkadaşlarla paylaşabirim. Ürünlerimiz bol, sofralarımız bereketli olsun. 
 
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
Deneyecek Olanlara Şimdiedn Afiyet Olsun...
 
Sevgilerimle...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Kadir Bora
    9/15/2021

    Fazile Paksoy Hanım, emeğinize sağlık, görselleriniz iştah açıcı görünüyor. Keşke malzeme miktarlarını gramaj olarak yazsaydınız, çok iyi olurdu. Umarım malzeme gramajları eklersiniz.

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler