Aşçılık Bayramınız  Kutlu Olsun

Aşçılık Bayramınız Kutlu Olsun

Türk aşçı haberleri olarak Tüm aşçılık camiasının "Aşçılık bayramı" nı kutlarız. Konu ile ilgili Sertabbah Veyis DURDU Şefimizin yazısını sizlerle paylaşıyoruz. En eski meslek..

Aşçılık Bayramınız  Kutlu Olsun...
Türk aşçı haberleri olarak Tüm aşçılık camiasının "Aşçılık bayramı" nı kutlarız. Konu ile ilgili Sertabbah Veyis DURDU Şefimizin yazısını sizlerle paylaşıyoruz...
 
Değerli meslektaşlarım, Aşçılık bayramınızı  kutlarken ;  bu vesile ile bazı dip notları bilginize sunmak istedim. "Sertabbah Veyis DURDU"
 
Dünyanın En Eski Mesleklerinden Aşçılık 
Yeryüzünde Yaşayan Canlılar Arasında Sadece İnsanlar Yemek Pişirebilmekte Ve Sofra Kurabilmekte. 
 
İnsanlığın var oluşundan itibaren aşçılık ve yemek hazırlamak ve ateşin keşfiyle yemek pişirmek binlerce yıl içinde sanata dönüşmüştür. 
 
Öyleki ; her peygamberin bir mesleği var. Rivayet olunurki Hz. Adem A.S buğdaydan bir çorba yaptığı anılır. Bu nedenle Anadolu’da buğday dan Baba çorbası pişirmek  bir çok Tekkede gelenek haline gelmiştir. 
 
Aşçılık, besinlerin çeşitli yöntemlerle yemeye hazır duruma getirilmesine denir. Ahçılık olarak da bilinir.
 
Aşçılık bir gerekliliktir, ama yalnızca gereklilikten dolayı yapılmaz. 
 
Pek çok kişi, gerek evinde yemek pişirirken, gerek bu işi bir meslek olarak yaparken zevk alır. Aşçılık bilgi gerektirdiği gibi, iyi yiyeceği seçme, hazırlama, sunma ve bunlardan tat alma da bir tür sanattır ve bu sanata Gastronomi denir. 
 
Daha 18. yüzyılda İskoç yazar James Boswell, canlılar arasında yalnızca insanın yemek pişirebildiğine ve iştah açıcı bir sofra kurabildiğine dikkati çekmiştir. 
 
Boswell, yediğine çeşni katan herkesin az çok aşçı olduğunu yazmıştır. 
 
İnsanoğlu var oldukça Aşçılık mesleği ve sanatıda yapacaktır.
 
Aşçılık Bayramınız  Kutlu Olsun
Veyis DURDU 
Avrupa Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı
Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Proje Danışmanı
Türk Aşçı Haberleri Yönetim ve Danışma Kurulu Genel Danışman Ve Ar-Ge Sorumlusu
 
Aşçılık Bayramınız  Kutlu Olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler