Hatay Lezzetleri Gastronomi Turizminde İddialı...

Hatay Lezzetleri Gastronomi Turizminde İddialı...

Hatay gastronomi haberlerinde eşsiz gastronomi değerlerini koruma, yaşatma ve geleceğe aktarma çalışmaları nedeniyle hak ettiği ödüle, Şubat...

Hatay Yöresel Lezzetleri Gastronomi Turizminde İddialı...
 
UNESCO tarafından Gastronomi Kenti ilan edilen yöresel mutfaklarımızdan Hatay mutfağında farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan ve yüzlerce lezzetiyle ‘Yılın Gastronomi Şehri’ ödülüne layık görüldü.
 
Hatay gastronomi haberlerinde eşsiz gastronomi değerlerini koruma, yaşatma ve geleceğe aktarma çalışmaları nedeniyle hak ettiği ödüle, 22-23-24 Şubat tarihlerinde Ardahan’da düzenlenecek Şehir Ödülleri Türkiye 2020 organizasyonunda kavuşacak.
 
Hatay gastronomi turizminde iddialı...
 
Hatay Yöresel Lezzetleri Gastronomi Turizminde İddialı...
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle düzenlenen organizasyonda yer alacak olan Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hem Hatay’ı hem de eşsiz mutfağını, düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutlayan Ardahan’da tanıtma fırsatı bulacak. 
 
Düzenlenecek tören öncesi düşüncelerini paylaşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ödülü tüm Hatay adına almaya gideceklerini ve anlamlı organizasyona katılan herkesi gastronomi haritamızda  UNESCO tescilli eşsiz lezzetleri tatmak için Hatay’a davet edeceklerini ifade etti.
 
Gastronomi kenti Hatay, yöresel ürünlerini tescilliyor...
 
Hatay Lezzetleri Gastronomi Turizminde İddialı...
BİRLEŞMİŞ Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi kenti seçilen Hatay, coğrafi işaret alma potansiyeli olan ürünlerini tek tek tescilliyor.
 
Bugüne kadar kentte, Antakya peynirli künefesi, Antakya sürkü (çökeleği), Antakya küflü sürkü (çökeleği), Antakya kağıt kebabı, Antakya tuzlu yoğurdu ve tüketilen gıdaların yanı sıra sahne sanatlarında kullanılan, üflemeli bir çalgı türü olan Samandağ neyi de coğrafi işareti alınarak tescillendi. Kentte, tescil aşamasında olan beş yöresel ürün daha bulunuyor.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler