• Muğla Saç Tava

    Muğla Saç Tava

  • Muğla Saç Tava

    Muğla Saç Tava


Muğla Saç Tava

Muğla mutfak kültüründe Muğla sac tava nasıl yapılır? En iyi Muğla yemeklerinden Muğla sac tava yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Evinizde saç tava yapa...

Muğla Saç Tava
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Hülya Kocabıçak Uzun"
 
Muğla mutfak kültüründe Muğla sac tava nasıl yapılır? En iyi Muğla yemeklerinden Muğla sac tava yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır?
 
Evinizde saç tava yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Hülya Kocabıçak Uzun 'nun mutfak tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere en özel yöresel tarifi ile en iyi Muğla yemeklerinden Muğla sac tava tarifi...
 
Hayırlı akşamlar değerli arkadaşlar:
 
Muğla Saç Tava
Bu akşam için yaptığım sac tava (bakır sac) yemeğimi paylaşacağım sizlerle.
 
1/2 kg oğlak eti kuşbaşı, 3 kaşık tereyağ ve diğer malzemeler görseldeki gibi.
 
Sacımız iyice kızınca etlerimiz koyulur ve hızla karıştırılarak mühürlenir. 
 
Muğla Saç Tava
Sulanmaya başlayınca üstü kapatılır ve ara ara karıştırılarak suyunun çekmesi sağlanır. Tereyağ ilavesiyle birlikte üzerine biberlerimiz koyulup yumusayıncaya kadar pişince, domateslerimiz de ilave edin.
 
Tekrar pişirmeye devam edilir. En son 1 tatlı kaşığı tozbiber ve tuzu atılıp kapatılır. 
 
Muğla Saç Tava
Etrafına parçalar halinde kestiğimiz lavaş ekmekleri dizilir ve soframıza alınır.
 
Yanına 1 diş sarımsak ezip süzme yoğurtla ve rendelenmiş havuç karışımı, kuru biber ve yine kendi yapmış olduğum pancar turşusu ile afiyetle yenilir.
 
Umarım beğenirsiniz, afiyet olsun...
 
Muğla Saç Tava
Türk aşçı haberleri olarak:
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Hülya Kocabıçak Uzun 'a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler