Güveçte Patlıcanlı Kemikli Et

Güveçte Patlıcanlı Kemikli Et

Özellikle pişirme tekniği olarak geleneksel Türk mutfağında en meşhur yemeklerden olan güveçlerden biride Güveçte Patlıcanlı Kemikli Et... peki bu güne kadar evinizde...

Güveçte Patlıcanlı Kemikli Et
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Behiye Özdemir"
 
Muğla mutfak kültüründe en sevilen yemeklerden olan güveç çeşitleri... Geleneksel Türk mutfağında her yöreye özgü güveç yemekleri vardır. Bunlardan et ile yapılan güveçler ve sebzeler ile yapılan güveçler e çok daha fazlası...
 
Özellikle pişirme tekniği olarak geleneksel Türk mutfağında en meşhur yemeklerden olan güveçlerden biride Güveçte Patlıcanlı Kemikli Et... peki bu güne kadar evinizde Güveçte Patlıcanlı Kemikli Et yaptınızmı? 
 
En iyi Muğla lezzetlerinden Güveçte Patlıcanlı Kemikli Et yapabilmek için Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir'in kaleminden ve kendi yorumu ile sizlerle...
 
Muğlamızın güzel yemeklerinden birisidir kendisi. Kavrulmuş kemikli etle yapılan şekli de vardır, ancak taze etle de yapılır.
 
En Meşhur Muğla Yemeklerinden Güveçte Patlıcanlı Kemikli Et Nasıl Yapılır?
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Güveçte Patlıcanlı Kemikli Et İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kg Kemikli Et, Tercihen Oğlak Eti
*     1 Kg Patlıcan
*     1 Adet Soğan
*     2 Adet Kapya Biber
*     Bir Su Bardağı Haşlanmış Nohut
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
*     Zeytinyağ
*     Tuz
 
Muğla Mutfağında En İyi Ev Yemeklerinden Güveçte Patlıcanlı Kemikli Et Yapılış Tarifi:
 
Önce patlıcanları alacalı soyup dilimliyoruz ve tuzlu suya atıyoruz. 
 
Güveçte Patlıcanlı Kemikli EtEtleri tencereye koyup suyu çekinceye kadar karıştırıyoruz, içine zeytinyağ koyup etlerin kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz. 
 
Yemeklik doğranmış soğanı, dilimlenmiş kapya biberleri, salçasını ve pulbiberi ekleyip kavurduktan sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup, tuzunu atarak kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. 
 
Etlerin pişmesine yakın içine patlıcanları ve nohutları atıp, eğer suyu azsa biraz daha su ilavesi ile 20 dk kadar daha pişirip ocaktan alıyoruz.
 
Eski Muğla yemeklerimizden biridir. Rahmetli annem çok güzel yapardı. Gerçi annelerimiz hep güzel yemek yapar değil mi.
 
Türk aşçı haberleri olarak:
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir 'e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler