Pancar Turşusu

Pancar Turşusu

En faklı turşu tariflerinden Pancar Turşusu nasıl yapılır? Sağlığımız açısından bağışıklık sistemine de faydalı olan Pancar Turşusu tarifi için yöresel lezzet taşıyıcılarımızın bilgileri...

Pancar Turşusu...
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Behiye Özdemir"
 
En faklı turşu tariflerinden Pancar Turşusu nasıl yapılır? Evde Pancar Turşusu yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Sağlığımız açısından bağışıklık sistemine de faydalı olan Pancar Turşusu tarifi için yöresel lezzet taşıyıcılarımızın bilgilerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere Muğla mutfağında yöresel lezzetler üzerine deneyimlere sahip Behiye Özdemir ‘in yorumu ile en iyi turşu çeşitlerinden Pancar Turşusu tarifini mutfaklarınıza getirdik…
 
En İyi Turşu Tariflerinden Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?
Geleneksel Türk Mutfağında En Farklı Turşu Çeşitlerinden Pancar Turşusu İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     2 Kg Pancar,
*     10 Diş Sarımsak,
*     1.5 Su Bardağı Üzüm Sirkesi,
*     1 Yemek Kaşığı Tuz,
*     1 Tatlı Kaşığı Şeker,
*     Yarım Limon Suyu.
 
Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan En Kolay Turşulardan Pancar Turşusu Yapılış Tarifi:
 
Pancarları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz, büyükse ortadan ikiye bölüp yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz, suyunu dökmüyoruz. 
 
Sarımsakları dövüyoruz, içine sirke, tuz, şeker ve limon suyunu katıp karıştırıyoruz. Pancarları dilimleyip kavanoza dolduruyoruz.
 
Üzerine çıkıncaya kadar pancar suyu ekleyip kapağını kapatarak, sosun dağılması için kavanozu sallıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. 
 
İster sade, ister salatalarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz.
 
Pancar tam bir şifa deposu, bu coronalı günlerde bol bol tüketelim arkadaşlar.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler