Narlı Ve Mandalinalı Lokum Nasıl Yapılır?

Narlı Ve Mandalinalı Lokum Nasıl Yapılır? "Ege Mutfağı"

Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Lokum Tariflerinden Narlı Ve Mandalinalı Lokum Nasıl Yapılır? Ege mutfak kültüründe ve En Eski Osmanlı Ve Türk Tatlı...

Narlı Ve Mandalinalı Lokum Nasıl Yapılır? Narlı Ve Mandalinalı Lokum Nasıl Yapılır? 
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Fazile Paksoy"
 
Ege Mutfağı 'nda Çocukluğumun gözde tatlarından biri lokum. Bizim kuşaklar iyi bilir bir tane lokum almak için misafirlikte anamızın dizinin dibinde oturduğumuz günleri. 
 
Düğün, ferah mevlütleri, çeyiz alma törenleri ve bayramlarda dağıtılırdı çoğunlukla. Tütün ve günebakan hasadından sonra alınırdı eve. Yanına birde bisküvi eşlik etti ‘mi değmeyin keyfimize. 
 
Nar ve mandalina bol olunca lokum yaptım dün. Bu lokum bildiğimiz lokum tadında değil ama. Fazile_ce masum lokum.
 
Ege mutfak kültüründe en iyi lezzetlerden  Narlı Ve Mandalinalı Lokum için Şeker kullanmadan bal ile yaptım ve meyve suyunu ‘da pişirmeden ekledim.
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Lokum Tariflerinden Narlı Ve Mandalinalı Lokum Nasıl Yapılır?
 
En İyi Lokum Çeşitlerinden Narlı Ve Mandalinalı Lokum Yapabilmek İçin Malzemelerimiz :
 
*     1 Bardak Nar Suyu Veya Mandalina Suyu
*     3 Yemek Kaşığı Bal
*     3 Yemek Kaşığı Nişasta (Tepeleme)
*     1 Bardak Su
*     Hindistan Cevizi Veya Lokum Tozu
 
En Eski Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Narlı Ve Mandalinalı Lokum Yapılış Tarifi :
 
Nişasta, ve suyu bir tencerede iyice karıştırdım ve ocağa oturttum. Çırpıcı ile devamlı karıştırarak pişirdim. Çok koyu kıvamlı bir bulamacım oldu.
 
Bu işlemden sonra ocağı hiç kullanmadım. Ilınıncaya kadar çırpıcı ile devamlı karıştırdım. Ilınınca karıştırmaya devam ederek 3 yemek kaşığı balı ve nar suyunu azar azar ekledim. Jöle kıvamına geldiğinde blendır kullandım ve homojen bir hamurum oldu. 
 
Narlı Ve Mandalinalı Lokum Nasıl Yapılır?
İnce uzun bardaklara (en uygunu rakı bardağı)su koydum ve boşalttım. Daha sonra tatlıyı bu bardaklara doldurdum ve 1 gün buzdolabında bekkettim. 
 
Ertesi gün bardaktan çıkararak kestim hindistan cevizine buladım ballı ve meyveli lokuma benzer tatlılarım oldu.
 
Mandalina suyu ile yaptığımın içine blendırladıktan sonra kabuğundanda rendeledim ve sizlere de tavsiye ederim. Ağzınızın tadı ve elinizin lezzeti eksilmesin. Sevgilerimle...
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Fazile Paksoy ‘a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler