En İyi Muğla Yemeklerinden Marmaris Usulü Kapama

En İyi Muğla Yemeklerinden Marmaris Usulü Kapama

Yöresel mutfaklarımızda o kadar çok gizli kalmış nefis yemek tarifleri var ki yöresel lezzet taşıyıcılarımız tarafından teker teker Günyüzü’ne çıka...

En İyi Muğla Yemeklerinden Marmaris Usulü Kapama 
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Zümral Bağcıoğlu Tekin
 
Geleneksel Türk mutfağında en iyi yöresel lezzetlerimizden Marmaris usulü kapama nasıl yapılır? Marmaris usulü kapama’ nın özellikleri nelerdir? Marmaris usulü kapama ’da nasıl bir pişirme tekniği kullanılır?
 
Türk mutfağındaki Yöresel mutfaklarımızda o kadar çok gizli kalmış nefis yemek tarifleri var ki yöresel lezzet taşıyıcılarımız tarafından teker teker Günyüzü’ne çıkarılarak Türk mutfağı yemek arşivine kazandırılıyor.
 
Muğla mutfak kültürü gizli kalmış lezzetler konusunda çok zengin olması itibari ile yemek kültürü konusunda faydalandığımız ve önem verdiğimiz bir yöresel mutfağımız.
 
En İyi Mugla Yemeklerinden Marmaris Usulü Kapama
En iyi Muğla yemeklerinden Marmaris usulü kapama tarifini yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Zümral Bağcıoğlu Tekin’nin kaleminden ve kendi yorumu ile mutfaklarınıza getirdik. 
 
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun diyerek özel kapama tarifimize geçiyoruz…
 
Ben tavuktan yaptım.  Kırmızı Etten süper olur. Nemi koydum eti salçası karabiber domates sosu kuru soğan iri doğranmış tuz karıştırdım çukur tabağı koyup ters çevirdim. 
 
Üzerine ağırlık koydum. Suyunu koydum kaynayınca altını kıstım kısık ateşte pişirdim. Suyu Bi çeker içine bir koyuverir. 
 
En İyi Mugla Yemeklerinden Marmaris Usulü Kapama
Pirinç sıcak tuzlu suda beklettim. Etin piştiğini anladığımda. Etrafına pirinci saldım. Tereyağı parça parça koydum. Ara Ara pirinci karıştırdım. 
 
Pisince pilav üstünü kapattım demlendi az. Sonra ortadaki çukur kabı kaldırıp servis yapılır. Afiyet olsun...
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Zümral Bağcıoğlu Tekin ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler