Nar Lokumu Nasıl Yapılır?

Nar Lokumu Nasıl Yapılır?

En eski meyveli lokum tariflerinden nar lokumu yaparken nelere dikkate edilir? En iyi lezzetlerden nar lokumu tarifini yöresel lezzet taşıyıcılarından Nafize Şalk...

Nar Lokumu Nasıl Yapılır?Nar Lokumu Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Nafize Şalk"
 
Geleneksel Türk mutfağında lokum çeşitlerinden nar lokumu nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfak kültüründe nar lokumu yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır?
 
En eski meyveli lokum tariflerinden nar lokumu yaparken nelere dikkate edilir? Muğla mutfak kültüründe en iyi lezzetlerden nar lokumu tarifini yöresel lezzet taşıyıcılarından Nafize Şalk ’ ın kaleminden ve kendi yorumu ile mutfaklarınıza getirdik.
 
En Eski Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Nar Lokumu Tarifi:
 
Muğla Mutfağında En İyi Lezzetlerden Nar Lokumu Yapmak İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
İki Bardak (200 Ml) Taze Sıkılmış Nar Suyu
Bir Bardak Toz Şeker, 
İki Yemek Kaşığı Tepeleme Mısır Nişastası
Bir Tatlı Kaşığı Tereyağı
İhtiyacınız Kadar Hindistan Cevizi
 
Yaylada Yetiştirdiğimiz Kendi Ürünümüz Olan Nar Ve Cevizlerle Hazırladığımız Nar Lokumu Ve Nar Pestili. 
 
Nar Lokumu Nasıl Yapılır?
Muğla Yemek Kültüründe Yöresel Lokum Tariflerinden Nar Lokumu Yapılış Tarifi:
 
İki bardak (200 ml) taze sıkılmış nar suyu, bir bardak toz şeker, iki yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası pelte haline getirilerek yeteri kadar pişirilir. Ocaktan indirildikten sonra bir tatlı kaşığı tereyağı ilave edilerek güzelce karıştırılır. 
 
Nar Lokumu Nasıl Yapılır?
Elde edilen pelte, içi ıslatılmış cam bardaklara dökülür. Buzdolabında bir gece dinlendirilen pelteler bardaklardan çıkarılarak hindistan cevizine bulanır, enine dilimlenerek arzuya göre ceviz, badem veya fındıkla süslenerek servis yapılır. 
 
Fotoğrafta tepsi içinde görülen ve kurutulan  pestil de benzer malzemelerle istenilen şekillerde sarılarak sunulabilir...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler