Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl yapılır ? Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Kaç kaloridir ? Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası...

Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Genç Türk mutfağı şeflerinden "Mert Diş"
 
Geleneksel Türk mutfağı'nın en sevilen yeşil mercimeğin faydaları nedir? Türk mutfağı'nın çok sevilen çorbası vazgeçilmezler 'den bir tanesidir. "Bağışıklık sistemimizde ve Protein deposu olmasıyla bilinen yeşil mercimegin saymakla bitmeyen faydaları yeşil mercimeğin baklagiller (fabaceae ) familyasına ait, oldukça besleyici gıdalar'dan biridir. 
 
Hatta kilo vermede yardımcıdır. Tok tutması nedeniyle diyetleri'nde bolca kullanılması doktorlar tarafından söyleniyor " 
A vitamini, B gurubu vitaminler, K ve C vitamini içermektedir. 
 
Peki ! Kolay pratikli ve evde severek içtiğiniz yeşil mercimek çorbasına bir yenilik katarak "Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası" nı sizler için mutfağınıza getirdim.  Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl yapılır ? Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Kaç kaloridir ? Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbasında Hangi malzemeler gereklidir?
 
Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
 
*     4 Su Bardağı Yeşil Mercimek 
*     5 Su Bardağı Erişte 
*     1 Çay Kaşığı Tuz 
*     1.5 Çay Kaşığı Pul Biber
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Çay Kaşığı Yenibahar 
 
Soğanlı Terbiyesi İçin 
*     2 Yemek Kaşığı Un(Elenmiş)
*     3 Adet Soğan ( İnce Doğranmış )
*     2 Diş Sarımsak ( İnce Doğranmış)
*     Yarım Kg Kuzu Kuşbaşı Et
*     1 Yemek Kaşığı Salça
 
Kolay Pratik Ve Nefis En Eski Ve En İyi Çorbalar ve Tariflerinden Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır: 
 
Mercimeği ayıklayıp tencereye ilave edelim. Suyunu ilave edip bir taşımlık kaynatıp tekrar süzelim suyunu ve yeniden şu ekleyip kaynadığı'nda erişteleri de ekleyip "çorbanın soğan terbiyesini yapmak için" : kuşbaşı eti ve soğanı ilave edip kavuralım. 4 dakika sonra unu ilave edip güzelce kavuralım. 
 
Ve tuz ve baharatları , salçayı ekleyip , çorba karışımının içine ilave edip 2 dakika daha çorbayı karıştırıp kapatalım altını ve servis edelim.
 
Etli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası vitamin degerleri nelerdir?
 
1 Porsiyon (Orta)
 
*     (200grm) 188 kcal
 
*     %35.0 Karbonhidrat
*     %20.0 Protein
*     %45.0 Yağ


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler