Yöresel Bolu Mutfağı Dünyaya Nasıl Tanıtılacak...

Yöresel Bolu Mutfağı Dünyaya Nasıl Tanıtılacak...

Master Ne Demek? Master kelimesi dilimize de geçmiş ve İngilizcede çok sık kullanılan bir kelimedir. Anlamının bilmeyenler için sözlüklerde belirtilmiştir...

Yöresel Mutfaklarımızdan Bolu Mutfağı Dünyaya Nasıl Tanıtılacak  
 
Masterchef Bolu’da Çekilecek    
Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin, Bolu’nun tanıtımı adına yeni bir adım atarak, MasterChef programının Bolu’da çekilmesi için girişimlerde bulundu.  
 
Tv8 ekranlarının ilgiyle takip edilen aşçılık mesleği hakkında yemek yarışması programı MasterChef'in bir bölümünün Bolu’da çekilmesi ve Bolu’nun tanıtımının sağlanması için girişimlerde bulunan Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin, pandemi süreci müsaade ettiği taktirde MasterChef Bolu çekimlerinin yapılacağını söyledi.  
 
Süreç El Verirse Bolu’da Çekilecek  
 
Ülke genelinde reyting rekorları kıran yemek yarışmalarından MasterChef’te jüri üyeliği yapan Bolulu şef Mehmet Yalçınkaya ile yakın dost olan Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu mutfağını dünyaya tanıtımına katkı sağlayacak bir adım attı. Bakan yardımcısı Fatih Metin, programın bir bölümünün Bolu’da çekilmesi için girişimlerde bulundu.  Yaptığı görüşmelerden olumlu cevap alan Bakan yardımcısı Fatih Metin, pandemi  koşullarının el vermesi halinde MasterChef’in bir bölümünün Bolu’da çekileceğini söyledi. 
 
Bolu Mutfağı Tüm Dünyaya Tanıtılacak  
 
MasterCehef’in Bolu yemeklerinin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını dile getiren Bakan Yardımcısı Metin; “Ülkemizin gastronomi merkezi olan Bolumuz, tanıtım anlamında maalesef istediğimiz seviyede değil. Bolulu aşçılarımız Türkiye’nin hatta Dünyanın dört bir yanında Türk mutfağına katkıda bulunurken, Bolu olarak biz yeterli tanıtımı yapamıyoruz. 
 
MasterChef programı bu anlamda Bolu’nun ve Bolu yemeklerinin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Türk Televizyonlarında böyle bir program varsa ve bu program böylesine büyük bir izleyici kitlesine ulaşıyorsa, bu programın içerisinde Bolu’nun olmaması büyük eksiklik olurdu. Bu düşünceyle yaptığımız görüşmeler olumlu geçti. Pandemi süreci el verdiği takdirde programın Bolu’da çekileceği sözünü aldım. İnşallah en kısa zamanda MasterChef Bolu çekimlerini gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.  
 
Master Ne Demek?
 
Master Chef:
Türk mutfağına yerleştirilmek istenen Master Ne Demek?  üzerimizde oynan toplum mühendisliklerinden biridir. Türkçe dilinin yozlaşmasında yabancı hayranlığı içerisinde olan meslek gönüllülerimiz tarafından o kadar da hayran olunması  gereken bir kelime değildir.
 
Master kelimesi dilimize de geçmiş ve İngilizcede çok sık kullanılan bir kelimedir. Anlamının bilmeyenler için sözlüklerde belirtilmiştir. Peki Master ne demek? Master kelimesinin Türkçe anlamı nedir? Sizlere master kelimesinin anlamı ve Türkçe karşılığını detaylıca açıkladık.
 
İngilizcede Master Chef = "Usta, Efendi, deneyimli usta, usta şef" demektir. İşinde deneyimli olan her meslek dalındaki usta icin kullanilabilir. İşinde deneyimli olan her meslek dalındaki Usta’lar için kullanılabilir.
 
Almancada ise Meister = usta, üstat, şampiyon, rekortmen anlamlarına gelmektedir.
 
Kendi dilimizde "USTA" Ve  "ÜSTAT" Kelimelerini Dikkate Alacak Olursak Kendi Öz Türkçemiz'mi Bize Yabancı Geliyor Acaba?
 
Türk aşçı haberleri olarak her Türk mutfağı şefinin “aşçıbaşı” mutlaka İngilizce'yi bilmesi gerektiğine inanıyoruz. Mutfakta kullanılan departmanlar ve çalışan kişilerinde ünvanlarının İngilizce'sini bilimesi, hatta akici bir sekilde konuşabilmesi  profesyonel bir "Türk mutfağı şefinin" sahip olması gereken özelliklerden biridir.
 
Ama bu yabancı terimleri günlük yaşantımızda o güzelim Türkçemizin içerisinde sokmanın dilimizi yozlaştırdığına inanıyoruz.
 
 - Bunlar dışında master kelimesi üstesinden gelmek, hükmetmek, yenmek, öğrenmek, uzmanlaşmak, iyice öğrenmek, başa çıkmak, hakim olmak, iyi bilmek, baş eğdirmek, tam öğrenmek, egemen olmak, denetimi altına almak ve üstat anlamlarına da gelmektedir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler