En İyi Ege Lezzetlerinden Lorlu Biber Kızartması

En İyi Ege Lezzetlerinden Lorlu Biber Kızartması

Geleneksel Türk mutfağında en farklı yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Lorlu Biber Kızartması nasıl yapılır? Muğla mutfak kültüründe Lorlu...

En İyi Ege Lezzetlerinden Lorlu Biber Kızartması 
Fazile Günel Paksoy
 
Geleneksel Türk mutfağında en farklı yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Lorlu Biber Kızartması nasıl yapılır? Muğla mutfak kültüründe Lorlu Biber Kızartması için gerek malzemeler nelerdir? Bu güne kadar evinizde Lorlu Biber Kızartması yapmayı denediniz mi?
 
Muğla mutfak kültüründe ve Türk Mutfağı Yemek Arşivinde en iyi biber yemeklerinden Lorlu Biber Kızartması nasıl yapılır?
 
En İyi Ege Lezzetlerinden Lorlu Biber Kızartması
Bu aralar biberler harika. Acısı, tatlısı, dolmalık biberi, kızartmalık biberi, salçalık biber, yeşil biber, kırmızı biber, mor biber, sarı biberi hepsi ayrı güzel. Biberler bu kadar güzel ve bol iken çokça tüketmeli. Ben de biberleri bol bulmuşken yine eski Muğla yemeklerimizden biri olan ekşimikli biber kızartmasından yaptım ve size anlatmadan olmaz tabi.
 
Muğla Yemek Kültüründe En İyi Lezzetlerden Lorlu Biber Kızartması Tarifi:
 
En İyi Ege Lezzetlerinden Lorlu Biber Kızartması İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     Kızartmalık Biberlerin Hafif Tombul Olanlarından 15 -20 Adet
*     1 Adet Kuru Soğan
*     250 Gr Kadar Ekşimik (Kesilmiş Sütten Yapılan Lor) Veya Sevdiğiniz Bir Çeşit Peynir.
*     Kızartmak İçin Yağ
*     Sosu İçin, Domates Veya Kaymak.
*     İstediğiniz Bir Çeşit Yeşillik (Maydanoz, Dereotu, Kekik, Nane)
 
En Sevilen Yöresel Lezzetlerimizden Lorlu Biber Kızartması Yapılış Tarifi:
 
En İyi Ege Lezzetlerinden Lorlu Biber Kızartması
İlk iş biberlerimizin baş kısmını ve çekirdeklerini çıkararak biberlerimizi yıkıyoruz. Biberlerin suyu süzülürken soğanımızı küçük küçük doğuruyoruz ve zeytin yağ ekleyerek biraz kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine ekşimiği ekliyoruz 5 -6 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
 
İç malzememiz soğuyunca istediğiniz bir yeşillik ve karabiber ekleyerek karıştırıyoruz. Bu karışımı biberlerimize dolduruyoruz .Kızartırken peynirlerin dışarı çıkmaması için biberlerin ağızlarını çıkardığımız saplar veya domates ile kapatıyoruz. Biberlerimizi tavada az yağda kızartıyoruz. Yada dış yüzeylerini yağlayarak fırınlıyoruz.
 
Lorlu Biber Kızartması için Domates Sos nasıl yapılır?
Rendelediğimiz domatesleri biberleri kızarttığımız yağda biraz pişiriyoruz tuzunu ve istediğimiz bir yeşillik ekliyoruz ve domates sosumuz hazır.
 
Lorlu Biber Kızartması için Kaymak Sos nasıl yapılır?
3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıyoruz .1 çay bardağı çiğ süt kaymağını ekliyoruz ve karıştırarak 10 dakika kadar pişiriyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Kaymak sosumuz hazır.
 
En İyi Ege Lezzetlerinden Lorlu Biber Kızartması
Soslarımızı biberlerin üzerine gezdirerek servis edebiliriz.
 
Afiyet olsunnn.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler