Herzamanki Yerde Buluşalım

Herzamanki Yerde Buluşalım

5 yıldızlı otellerde her öğün çöpe atılan yemek için tabaklarına aldıkları aşırı yemekleri yemeden bırakan ve ziyan eden bizlerin de içinde bulunduğu toplum değil midir? sadece ekmeği değil...

Herzamanki Yerde Buluşalım...Herzamanki Yerde Buluşalım...
Şef Seyit Çetinkaya
 
Soframıza gelen ekmeğin ortaya çıkması için yüzlerce insanın emeği gerekiyor. Oysa bir çiftçinin buğday tohumlarını toprakla buluşturması. 
 
Tohumların yağmur kar soğuk sıcak ile mücadele edip başını topraktan çıkarması ve büyümesi daha sonra birinin gelip onları biçmesi başka birisinin başakların içindeki buğdayları topraktan tabağa çıkarması gerekiyor.
 
Daha sonra buğdayların değirmene taşınması değirmencinin buğdayları öğütmesi ve un yapması gerekiyor unların taşınması ve fırıncıya ulaşması, fırıncının hamur yapıp yoğurması gerekiyor ardından fırına atılıp pişirilmesi ve satış yerlerine gönderilmesi gerekiyor.
 
İşte böyle  bir lokma ekmek için yüzlerce insan emek harcıyor. Bu sebeple yediğimiz içtiğimiz her şeyin son lokmasına son damlasına kadar kıymetini bilmeliyiz.
 
5 yıldızlı otellerde her öğün çöpe atılan yemek için tabaklarına aldıkları aşırı yemekleri yemeden bırakan ve ziyan eden bizlerin de içinde bulunduğu toplum değil midir? 
 
Hayatımızda sadece ekmeği değil aynı zamanda emeğimizi ve zamanımızı da israf etmemek için çok dikkatli davranmalı ve hayat tarzımızı gözden geçirmeliyiz.
 
Bin bir zorlukla dolu olan hayatta ekmek parası kazanmak zannedildiği kadar kolay bir iş değildir. İsrafın zararını kavrayan insanlar hem ekmek hem zaman hem de tüm kaynakların israfından uzak duracaklardır. çok yakında hizmetinizde inşallah...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler