Yöresel Kayseri Mutfağında Yağlama Nasıl Yapılır?

Yöresel Kayseri Mutfağında Yağlama Nasıl Yapılır?

Kayseri mutfağından yağlama nasıl yapılır? Yöresel mutfaklar 'ımızdaki en iyi lezzetlerden Kayseri mutfağından yağlama yapabilmek için hangi malze...

Kayseri Mutfağında En İyi Lezzetlerden Yağlama Nasıl Yapılır?Kayseri Mutfağında En İyi Lezzetlerden Yağlama Nasıl Yapılır?
 
Kayseri mutfağından yağlama nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdaki en iyi lezzetlerden Kayseri mutfağından yağlama yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Şeflerin özel yemek tariflerinden ve Türk mutfağı şeflerimizden şef Yılmaz Seçim’in kaleminden Kayseri mutfağından yağlama lezzetini sofralarına taşımak istermisiniz?
 
İste sizlere yöresel mutfaklarımızdaki en iyi lezzetlerden ve Türk mutfağı yemek arşivimizde en farklı lezzetlerden Yağlama tarifini Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim’in yorumu ile mutfaklarınıza taşımak istedik.
 
Yağlama (Kayseri Mutfağı) "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim"
En Eski Yemek Tariflerinden Yağlama İç Harcı İçin:
 
*     250 Gram Dana Kıyma 
*     1 Adet Soğan
*     1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 
*     2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     1 Çay Kaşığı Karabiber 
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Çay Kaşığı Kimyon 
*     1 Çay Kaşığı Sumak
*     1 Çay Kaşığı Pul Biber
 
En İyi Hamur İşi Tariflerinden Yağlama Hamuru İçin:
*     4 Su Bardağı Un -1 Çay Kaşığı Yaş Maya
*     1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker -1 Çay Bardağı Ilık Süt
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz -1 Bardak Su
 
En İyi Yöresel Lezzetlerimizden Yağlama Üzeri İçin:
*     1 Su Bardağı Yoğurt 
*     2 Diş Sarımsak
*     Tuz
 
Yöresel Lezzetlerimizdeki En Lezzetli Yemeklerden Yağlama (Kayseri Mutfağı)  Yapılış Tarifi;
 
-Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın.
-ılık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırın.
-Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
-Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığının iki katına çıkana kadar yaklaşık 30 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.
-Harç için soğanları küp küp doğrayın. Bir tavanın içine soğanları alın ve kavurun. Ardından kıymaları ilave edin ve kavurun. Salçasını da ilave edin ve pişmeye bırakın. Ardından azar azar su ilave edin, tuz, karabiber gibi baharatları ekleyin. 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
-Mayalanan hamuru bezeler haline getirin ve oklava yardımıyla hafif unlayıp bezeleri tek tek açın.
-Yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ısıtın. Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve arkalı önlü pişirin yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın.
-Son olarak sade veya sarımsaklı yoğurt ile servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler