Şef Aşcılar Derneği Kamuoyu Açıklaması

Şef Aşcılar Derneği Kamuoyu Açıklaması "Gastroantep"

Türkiye'nin Unesco Gastronomi șehri ünvanlı Gaziantep'te, ulusal çapta bir etkinlik düzenlenirken, Türkiye'nin așçılık mesleği sivil toplum...

Şef Aşcılar Derneği Kamuoyu Açıklaması... "Gastroantep"
 
Türkiye așçılık camiası Her ne kadar mesleki sivil toplum örgütlenmeleri arasında camia tarafından beklenen birlik ve beraberlik tam olarak bașarılamamıșsa bile her kurulușun verdiği emeği ve ödediği bedelleri ancak yașayanlar bilir. Lakin gelinen noktada üzülerek görüyoruz ki așçılık meslek kurulușları arasındaki ayrılıkları fırsat bilip gemisini yürütenler, üslup ve saygı konusunda da kural tanımaz hale gelmișlerdir. 
 
Biz ŞEF AŞCILAR DERNEĞİ Ailesi olarak șapkamızı önümüze koyarak, olayların buralara gelmesinde üstümüze düșen sorumluluğu kabul ediyoruz. Lakin diğer kurulușlardan da aynı hassasiyeti beklediğimizi bildirmek istiyoruz.
 
Bugün, Türkiye'nin Unesco Gastronomi șehri ünvanlı Gaziantep'te, ulusal çapta bir etkinlik düzenlenirken, Türkiye'nin așçılık mesleği sivil toplum örgütlemesinde kamu kurulușu niteliğinde yasal yetki sahibi STK ve Genel Bașkanlarının camianın gerçek temsilcileri olarak etkinliğe davet edilmemesinin hangi gerekçe ile cevap bulacağını açıkçası merak ediyoruz. Zaten düzenlendiği ilk günden beri hep aynı yüzlerin yer aldığı bu etkinliğin sahibi Unesco Gastronomi Șehri Gaziantep, Türk Mutfağını temsilini bu șekilde mi gerçekleștirecek ? 
 
Ana düzenleyici kurum Gaziantep Büyükșehir Belediyesi'nin ilgili mercisinin, șefler düzeyinde davetli listesini hazırlama görevini verdiği kiși, kuruluș veya firmanın; mesleki STK bașkanlarını böylesine önemli bir etkinliğe davet etmemesinin altında yatan gerçeğin ne olduğunu merak ederek, bunun tatmin edici kriterlerle açıklamasını umut ediyoruz.
 
Türkiyede așçılık ve gastronomi camiasının gerçek sahipleri ve emekçileri bellidir. Bunun göz ardı edilmesine ŞEF ASCILAR DERNEĞİ olarak asla izin vermeyip; camiamızın her daim sesi olacağımızı bildirmek isteriz.
 
Değerli kamuoyu ve mutfak emekçileri ülkemizde gıda sektörü ve yiyecek içecek camiasında çalışan emek veren üreten. Gerek meslektaşlarımız veya getekse bu meslektaşlarımızın bağlı bulunduğu mesleki kuruluşları olan sendikalar, federasyonlar, dernekler, vakıflar veya cemiyetler birlikler yani total olarak STK ve bunların partnerleri yan kuruluş veya tedarikçileri  bizler genel olarak bütün bunların birer parçalarıyız.
 
Herhangi bir yerde yapılacak olan bir etkinlikte bizlerin birileri veya bir kaçı veya tamamının o etkinlikte olmaması o etkinliğin gereği gibi organize edilmediğini veya uygun çalışmadığını gösterir.
 
Nasıl ki bir masa saatinin içinin bir çok karmaşık parçaları olduğunu ve bu parçalarının her birinin ayrı bir görevi olduğunundan bir veya bir kaçının eksik olmadı ile o saatin çalışmayacağı ve görevini yapmayacağı gibi GASTROANTEP yapmış olduğu etkinlikte o etkinliğin motor gücü olan  aşçı denek federasyonları olan saatin AKREBİ  aşçılar derneği olan YELKOVANI  olmadığı için saat çalışmamış ve etkinlik hemde uluslararası fiyasko olmuştur.
 
Şef Avni Sap
ŞEF AŞCILAR DERNEĞİ 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler