Mugafed Başkanı A. Salih Güney'den Basın Bildirisi...

Mugafed Başkanı A. Salih Güney'den Basın Bildirisi...

Bizler meslek kuruluşları olarak asla mesleğimiz üzerinde rant, çıkar, maddi kazanç gütme amacında olmadık, olmayacağız 'da bu sadece biz....

Mugafed Başkanı A. Salih Güney'den Basın Bildirisi...
 
Sevgili Meslektaşlarım kurum ve kuruluşlar olarak kendimizi mesleğimize, meslektaşlarımıza adamış kurumlar olarak her ne kadar dağılmış olarak görünsekte bir o kadar birlik beraberlik içindeyizdir. Bunun en güzel örneğini pandemi süresinde gördük. Kurumlarımız ne kadar ayrı görünsede amacımız uğraşımız vizyonumuz hep aynı olmuştur. 
 
Önemli olan Türk mutfağımızın layık olduğu yere gelmesi için araştırmalar geliştirmeler yapmayayız. Bu amaçla STK'lar sürekli çalışmalar sürdürmektedir. Bizler meslek kuruluşları olarak asla mesleğimiz üzerinde rant, çıkar, maddi kazanç gütme amacında olmadık, olmayacağızda bu sadece biz Mugafed için değil Aşçılık mesleği hakkında ilgili tüm kurumlar aynı ilke yolunda ilerlemektedir. Biz STK'lar olarak sadece yarışmalar, fuarlar, eğitimler düzenlemiyoruz.
 
Türk mutfağının olduğu her alanda yerimizi  alıyoruz.
 
-Şimdi mesleki STK'lar olarak hizmet etmeye kendini adamış insanlar olarak ülkemizde düzenlenecek olan Gastronomi etkinliklerinde, söyleyişilerinde tanıtımlarında neden biz beyaz ceket giyen aşçılar neden yokuz diye sormazmıyız. 
 
-Mesleğe kendini adamış bir o kadar duayen ustalarımız dururken, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz dururken bu yabancı şef sevgisi nedir diye sormazmıyız?
 
-Bizler STK'lar olarak sizlere dosyalar sunurken, kendi imkanlarımızla birşeyler yapmaya çalışırken ülkemizin tanıtımında neler bizlere davet yok diye sormazmıyız?
 
-Kendi kültürünü bilmeyen tanımayan bir yabancı ne kadar bizim kültürümüz tanıtabilir diye sormazmıyız.
 
-Yapılan etkinlikler küçük olmuş büyük olmuş bir hükmü yok her işin bir maliyet boyutu vardır bu maliyet yabancı şefin gelmesi ile uçak, kanaklama, yemesi içmesi, hediyesi ile 10 katına çıkmazmı bu maliyet ülke olarak yaşadığımız  bu zor günlerde neden diye sormazmıyız?
 
-Yıllardır bu batı sevgisi dünya mutfağı diye populer ettiğimiz yabancı yemeklerin yanında şimdi yabancı şeflerimi ülkemizde populer edeceğiz diye sormazmıyız?
 
-Ülkemizde bu işe gönül vermiş kurum ve kuruluşlar dururken mesleğimizin daha ne olduğunu bilmeyen kişilerle yapılması nedendir diye sormazmıyız?
 
-Bizler sizleri düşünerek projeler üretirken sizler neden yabancı şeflere verdiğiniz önemi bu ülkenin has ve öz aşçısına vermezsiniz diye sormazmıyız?
 
Sorulacak bir değil bir çok soru var yapılacak bir değil bir çok işlem varken bizler mesleğimiz için çabalar uğraşlar verirken şimdi  ülkemizde 3.düzenlenecek olan Uluslararası Gastroantep Hasat Günleri Etkinliğinde neden Meslek STK'ları yoktur. Neden sadece bu işi organizasyon eden kurumun yakınen tanıdığı kişiler vardır. Bu ülkede sadece 3-5 tane aşçıdan mı oluşuyor. 
 
Sadece yandaş olanlarlamı bu iş oluşuyor. Bu bir kırgınlık değil, bu bir sitem değil bu sedece bile bile bizlere yapılmış olan bir yanlıştır. Bilirsinizki hata bilinmeden olan bir şeydir Yanlış ise bilinerek yapılan olaydır. 
 
Ve aşçılık mesleği ile ilgili tüm STK'lar ile ortak değerimize sahip çıkacağız.
 
Şef Salih Güney
Mugafed Yönetim Kurulu Başkanı


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler