Türk Mutfagının Avrupa Mutfağındaki Gururu...

Türk Mutfagının Avrupa Mutfağındaki Gururu...

Bütün dünyada adeta bir pandemi kasırgası eserken, Gastronomi dünyasında faaliyetler sürüyor, Gıda Ürünlerinde En İyiler Tes...

Türk Mutfagının Avrupa Mutfağındaki Gururu...
 
Avrupa'nın en iyilerine Fikret Özdemir not verecek...
Bütün dünyada adeta bir pandemi kasırgası eserken, Gastronomi dünyasında faaliyetler sürüyor. Uzun bir süreden beri hazırlıkları devam eden ve en üst düzeyde saygınlığı olan Avrupa Lezzet Ödülleri yarışmasına Türkiye ve Portekiz mutfağının en yetkin isimlerinden AGADER Başkanı Fikret Özdemir davet edildi.
 
Bütün dünyada adeta bir pandemi kasırgası eserken, Gastronomi dünyasında faaliyetler sürüyor. Uzun bir süreden beri hazırlıkları devam eden ve en üst düzeyde saygınlığı olan Avrupa Lezzet Ödülleri Türk Aşçı Haberleri yarışmasına Türkiye ve Portekiz mutfağının en yetkin isimlerinden AGADER Başkanı Fikret Özdemir davet edildi. Her yıl heyecanla beklenen gastronomi ödülleri için dünyanın çeşitli ülkelerinden 100 tane lezzet uzmanı mutfak şefi büyük jüride görev yapıyor.
 
Türk Mutfagının Avrupa Mutfağındaki Gururu...Gıda Ürünlerinde En İyiler Tescilleniyor
Uzun yıllardan beri dünya mutfağı için en belirleyici yarışma olarak kabul edilen "Avrupa Üstün Lezzet Ödülü Yarışması", ITQI ünvanlı şefler yada derneklerden tamamen bağımsız bir kuruluş olarak Türk Aşçı Haberleri dünyanın dört bir yanından üreticiler tarafından gönderilen ürünleri test etme ve üstün lezzetli olanları tanıtım üzerine faaliyet gösteren bir etkinlik olarak biliniyor. 
 
Avrupa mutfagına girecek en iyi yiyecek ve içeceklerini bulmak adına ürünleri test ederek değerlendirmeye alınacak olan gastronomi dünyasının da yakından takip ettiği bu önemli etkinlikte Türk mutfağının önemli ismi Fikret Özdemir, ülkemizi temsil edecek. Brüksel'de Türk Aşçı Haberleri 17-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan ITQI Sperior Taste Award 2020 etkinliği, turizm sektörünün ve gastronomi dünyasının en önemli yıllık faaliyeti olarak değerlendiriliyor.
 
Gastronomi Dünyasının Gözü Burada
İlk defa 2005 yılında düzenlenen ve kesintisiz olarak her yıl tekrarlanan bu çok önemli organizasyonda Avrupa'nın en önemli Aşçılardan oluşan büyük jüri en yüksek kalitedeki Türk Aşçı Haberleri yiyecek ve içecekleri seçip değerlendiriyor ve yüksek prestijli bir onay veriyor. Dünya'da adını duyurmuş bir çok aşçılık derneğinin de katıldığı Avrupa Lezzet Ödülleri etkinliğinde ünlü şef Fikret Özdemir'in başkanlığını yaptığı ve kurucusu Türk Aşçı Haberleriolduğu AGADER derneği de, bu dev organizasyonda bir kez daha Türkiye'nin gurur kaynağı olarak öne çıkıyor ve adını Dünya'ya duyuruyor.
 
ITQI'nun Başkanı Louis Frere, ITQI'nun 'Üstün Kalite Ödül' tadımlarında yer alacak olan ürünlerin üreticileri tarafından gönderildiğini belirtiyor ve seçilmiş değerli jürilerin duygusal analiz yöntemi ile profesyonel bir şekilde ürünleri derecelendirdiklerini belirtiyor.
 
Görmeden Tadıyor Ve Not Veriyorlar
Kör tadımlar bu yarışmanın en hassas noktası denilebilir. Gelen bütün yiyecek içecek ürünleri kör tadım tekniği ile tadılıyor. Bu sayede ürünlerden etkilenmek gibi bir durum asla söz konusu olmuyor. Kör tadımlar sonrasında şefler görüşlerini not ediyor. Tüm sonuçlar sistematik bir şekilde toplanıyor. 
 
Türk Mutfagının Avrupa Mutfağındaki Gururu...Ama rekabetten gerçekten uzak doğru analizler yapılarak tat alabilme yoğunluğunu ölçme ve değerlendirilen ürünlerden en yüksek kaliteye sahip olanı belirlemektir. Yarışmada bütün bu değerlendirmelerin sonucunda bir çizelge oluşturuluyor. Tadım Türk Aşçı Haberleri oturumundan sonra ITQI farklı derecelendirmelerden oluşan detaylı bir grafik hazırlıyor. Jüri üyelerinin katılımcı şirketlerinin ürünleri için yaptığı yorum ve öneriler özetleniyor.
 
Türk Ve Portekiz Mutfağında Bir Otorite
Ünlü şef Fikret Özdemir Türk mutfagında olduğu kadar Portekiz mutfağınında dünya çapınde yetkin isimlerinden birisi olarak biliniyor. Aynı zamanda Portekiz vatandaşıda olan uluslararası mutfak şefi Fikret Özdemir, Türk ve Portekiz mutfağını buluşturan önemli bir yemek kitabının'da yazarı.
 
Türkiye'nin Avrupa Mutfağındaki Gururu
Avrupa mutfak lezzetlerini Türk mutfağının güzide yemekleri ile farklı füzyonlarda buluşturan Fikret Özdemir, Türkiye ve Portekiz arasında kültür bağlarının geliştirilmesi konusunda gösterdiği çabalar için özel kültür ve mutfak ödülününde sahibi. Türk Aşçı Haberleri Aşçılar ve Gastronomi Derneği'nin başkanlığınıda yürüten ünlü şef Fikret Özdemir, halen Mersinde bulunan Türkiye'nin en büyük termal tesisi BN Termal Tesislerinin genel mutfak koordinatörlüğünü yürütüyor. 
 
BN Thermal Spa&Otel Mersin in Executive Chef'i Fikret Özdemir Avrupada yemek yarışmalarının gastronomi dünyası tarafından büyük bir ciddiyetle izlendiğini belirterek, dünyanın önde gelen mutfaklarının ve şeflerinin bu organizasyondan çıkacak neticelere göre planlamalarına yön verdiklerini ifade ediyor. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler