Şef Refika Birgül'den En Farklı Kısır Tarifi

Şef Refika Birgül'den En Farklı Kısır Tarifi

Geleneksel Türk mutfağında kısır çay saatlerinin vazgeçilmez atıştırmalıklarından bir çeşittir. Muhtemelen bugüne kadar kısırın birçok çeşidini denemişsinizdir. Geleneksel lezzetler...

Şef Refika Birgül'den En Farklı Kısır Tarifi...
 
Geleneksel Türk mutfağında kısır çay saatlerinin vazgeçilmez atıştırmalıklarından bir çeşittir. Muhtemelen bugüne kadar kısırın birçok çeşidini denemişsinizdir. Peki geleneksel lezzetlerimizden olan kısırı şeflerin özel kısır tariflerinden kavunlu olarak denediniz mi?
 
En farklı kısır tariflerinden ve en iyi ikramlıklardan kavunlu kısır nasıl yapılır dediğimizde Türk mutfağı şeflerinden Refika Birgül’ün kaleminden kendi yemek arşivinde bulduk. Evinizde kısır yapmayı denediğinizde en iyi lezzetlerden Şef Refika Birgül'e özel kavunlu kısır tarifini tavsiye ediyoruz.
 
İste sizlere tüm detayları ile birlikte Şef Refika Birgül'den kavunlu kısır tarifi…
 
En Farklı Kısır Tariflerinden Kavunlu Kısır Nasıl Yapılır?
Şeflerin Özel Kısır Tariflerinden Kavunlu Kısır ’Da Hangi Malzemeler Kullanılır?
 
*     2 Bardak Bulgur
*     Yarım Kavun
*     1 Su Bardağı Sıcak Su
*     Çeyrek Su Bardağı Ilık Su
*     2 Çorba Kaşığı Biber Salçası
*     2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
*     2 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
*     10 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
*     1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     2 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Adet Limonun Suyu
*     8 Adet Taze Soğan
*     2/3 Bağ Maydanoz
*     4 Dal Nane
*     Marul
 
En İyi Kısır Tariflerinden Kavunlu Kısır Yapılış Tarifi ; 
 
Şef Refika Birgül'den En Farklı Kısır Tarifi
2 bardak ince bulguru bir tencerenin içine koyun, 1 bardak kaynar suya 1/4 bardak ılık su ekleyerek bulgurun üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Açılma şekli, süresi ve gereken su miktarı bulgurun cinsine göre değişecektir.
 
Bulgur dinlenirken 2 çorba kaşığı biber salçası, 2 çorba kaşığı domates salçası, 10 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 2 çay kaşığı tuzu bir kapta karıştırın.
 
1 limonu sıkıp suyunu hazır edin. 8 taze soğanı, 2/3 bağ maydanoz ve 4 dal taze naneyi ince ince kıyın ve bir kenarda bekletin. Bu sırada bulgurunuz hazır hale gelecektir. Eğer kuru kaldıysa biraz daha kaynar su ekleyip biraz bekletin.
 
Bulguru rahatça yoğurabileceğiniz bir kaba alıp salça ve baharatı karıştırarak hazırlamış olduğunuz sosu üzerine dökün. Siz yoğurdukça biraz katı olan bulgur açılacak ve nefis sos tanelerin içine işleyecek. Vaktiniz varsa 10 dakika yoğurun. Bulgur kuru kalırsa limon ve su ekleyerek açabilirsiniz.
 
Yeşillikleri soslu bulgura ekleyin ve parmaklarınızla kabaca karıştırın. Fazla yoğurup yeşilliklerin renklerini kaybetmemek gerek. Sonra 2 çorba kaşığı nar ekşisini ekleyin. 1/2 kavunu keserken çıkan suyu kısırın üzerine boşaltın. Kavunları güzel yuvarlaklar halinde kesin ve kısıra karıştırın ancak karıştırırken bastırmamaya özen gösterin.
 
Marul yapraklarını dizin, bastırmadan avcunuza aldığınız kısırı yaprakların üzerine koyun. Bu şekilde göze hitap eden ufak ufak tepecikler oluşturun. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler