Piçiket Nasıl Yapılır?

Piçiket Nasıl Yapılır?

En eski yemeklerden Piçiket yapmak için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İste sizlere Türk mutfağı şeflerimizden "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim’in...

Piçiket Nasıl Yapılır?Piçiket Nasıl Yapılır?
"Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim
 
Batman mutfağında Piçiket nasıl yapılır? En iyi yöresel yemeklerden Piçiket yapımında hangi malzemeler kullanılır? En faklı yöresel lezzetlerden evde Piçiket yaptınızmı?
 
En eski yemeklerden Piçiket yapmak için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İste sizlere Türk mutfağı şeflerimizden "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim’in kaleminden Piçiket tarifi…
 
En Özel Yemeklerden Batman Mutfağında Piçiket Nasıl Yapılır?
En Eski Yemek Tariflerinden Piçiket İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     1 Su Bardağı Şişe (Çok İnce Bulgur'un Yöresel Adı)
*     1 Su Bardağı Köftelik Bulgur
*     Tuz
*     Baharat (Nane, Pul Biber)
*     250Gr Tereyağı
*     300Gr Kıyma
*     5 Orta Boy Soğan
 
En İyi Yöresel Lezzetlerden Piçiket İşlem Basamakları;
Şişe ve bulguru 1,5 su bardağı kaynar su ile ıslatıp üstü kapalı bi kapta 20dk bekletin. Ardından soğanlar kuş gözü boyutunda doğrayın. 
 
Tereyağını tavaya ekleyip eritin ve soğanlar biraz kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin ve pişmesi beklenir son olarak baharatlar ve tuzu ekleyin..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler