Rusya’ya Tepkiler Artıyor

Rusya’ya Tepkiler Artıyor

Batı Akdeniz İhracatçı Birlikleri (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, "Belli firmalara bu ayrıcalığın verilmesini doğru...

Rusya’ya Tepkiler Artıyor 
Rusya'nın Türkiye'deki 4 firmadan domates alabileceğini açıklamasına son tepki ihracatçılardan geldi. Batı Akdeniz İhracatçı Birlikleri (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, "Belli firmalara bu ayrıcalığın verilmesini doğru bulmuyoruz" dedi. Satıcı, bu yılın 8 ayında Antalya'dan yaklaşık 90 milyon dolarlık domates ihracatı yapıldığını, en fazla ihracatın yaklaşık 21 milyon dolarla Beyaz Rusya'ya gerçekleştirildiğini bildirdi. 
 
Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın, Türkiye'den domates ithalatının 1 Aralık'ta başlaması için prensipte anlaşıldığını, 4 Türk firmasından 50 bin ton domates ithal edileceğini açıkladığını anımsatan Satıcı, "Rusya sadece 4 şirketten domates alabileceğini söylüyor. Bu bizim için kabul edilebilir bir durum değil. 
 
Kısıtla Yapılması Doğru Değil
Firma kısıtlaması yapılması doğru bir yaklaşım değil. Rusya'nın belirlediği 4 firma arasında Antalya firması bulunmuyor. Rusya'nın, bu firmaları neye göre seçtiğini anlayamadık. Rusya hangi standartta ürün talep ediyorsa o şartları belirlemeli. 
 
Rusya firma seçmekle soruna bizim açımızdan çözüm üretmemiş oluyor. Rusya'ya domates ihracatının yüzde 70-80'i Antalya'dan yapılıyordu. Oysa Rusya domatesin merkezi Antalya'dan bir firma seçmemiş" diye konuştu.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler