Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Muğla Yemek Kültüründe karnıyarık nasıl yapılır? En ünlü patlıcan yemeklerinden karnıyarık yapmak için nelere dikkat edilir? Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği..

Geleneksel Türk Mutfağında En Çok Sevilen ve Tercih Edilen "karnıyarık" Muğla Mutfagında Nasıl Yapılır? En ünlü patlıcan yemeklerinden olan karnıyarık yapmak için Muğla Yemek Kültüründe nelere dikkat edilir?
 
Karnıyarık Nasıl Yapılır?Muğla Yemekleri ve Muğla mutfak Kültürüne ciddi katkıları ile bilinen Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı ve Mutfak araştırmacısı şef Timur Kocabıçak’ın kaleminden kendi yorumu ile "Karnıyarık" tarifi...
 
Bu gün 19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramı vesilesiyle Atatürk’ün en sevdiği yemek olan Karnıyarık tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
Yurdumuzun hemen her yerinde yapılıyor olması ve severek tüketilmesi milli yemeklerimizden birisi haline getirmiştir bu lezzetli yemeği.
 
Muğla Yemek Kültüründe Sevilen ve Atatürk’ün de en sevdiği yemek olan Karnıyarık Tarifi "Şef Timur Kocabıçak"
 
Muğla Yemek Kültüründe Kullanılan Malzemeler:
 
*     6 Adet Küçük Boy Patlıcan
*     2 Adet Orta Boy Soğan
*     1 Adet Domates
*     7 Adet Yeşil Biber
*     4 Diş Sarmısak
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     Sıvıyağ,
*     Tuz,
*     Karabiber,
*     Kırmızıbiber
*     200 Gr Çekilmiş  Kıyma
 
Geleneksel Türk Mutfağında En Çok Sevilen ve Tercih Edilen Patlıcan Yemeklerinden "karnıyarık" Yapılış Tarifi;
 
Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi, kararmaması ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletin ve az yağda kızartın. 6 adet biberi de aynı şekilde kızartın.
 
Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanlar, kıyma, ince doğranmış sarımsak domates, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet biberi ve domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırıp kavurun. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek, kıymalı sos kıvamına gelene kadar kaynatın.
 
Tepsiye patlıcanlarım ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
 
Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.
 
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün.
 
Artık hazır olan karnıyarıkları önceden 170 derece de ısıttığınız fırına sürün. Üstündeki domatesler pişene kadar, 20-25 dk pişirin.
 
Fotoğraf: Arda Türkmen 
Muğla Yemek Kültüründe Karnıyarık Nasıl Yapılır?
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
şef Timur Kocabıçak'ın yemek arşivinden ve Yöresel yemeklerden zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "Karnıyarık" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler