Kafkas Mutfağında

Kafkas Mutfağında "Çerkes Aşuresi" nasıl yapılır?

Evde Kafkas Mutfağından "Çerkes Aşuresi" Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gerek -lidir? İftar Ve Sahur Menülerinde "Çerkes Aşuresi" Yapmayı..

Kafkas Mutfağında "Çerkes Aşuresi" nasıl yapılır?
 
Evde Çerkes Aşuresi Nasıl Yapılır? Kafkas Mutfağından "Evde Çerkes Aşuresi" Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Kafkas Mutfağından ve İftar Ve Sahur Menülerinden "Çerkes Aşuresi" Yapmayı Denediniz mi?
 
Evde Kafkas Mutfağından "Çerkes Aşuresi" hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim" den Özel Evde Kafkas Mutfağından "Kafkas Mutfağından "Çerkes Aşuresi"" Tarifi…
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim" e teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Mutfağında "Şeflerin özel Yemek Tariflerinden" nefis ve lezzetli Kafkas Mutfağında "Çerkes Aşuresi" Nasıl Yapılır? Şef Yılmaz Seçim'in özelim kaleminden Kafkas Mutfağının en meşhurlarından "Çerkes Aşuresi" ve tabi orijinal yapımı!!!
 
Kafkas Mutfağında "Çerkes Aşuresi" nasıl yapılır?
Nuh tufanı ile beraber ilk defa yapılmaya başlandığı tahmin edilen aşure dünyanın her yerinde farklı malzemelerle pişirilmektedir. Kimi tatlı kimi tuzlu, kimi aşı acı yapar ama her zaman insanları mutlu ettiği bir gerçektir. 
 
 
Çerkesler farklı pek çok yemek çeşitliliği ile hala mutfak kültürünü yaşatan değerli bir topluluktur. bu zengin mutfak kültüründen bugün Çerkes aşuresi yaptık, herkese afiyet olsun. Birçok zulüm görmüş ama kişiliklerini ve vatan sevgilerini kaybetmemiş çerkes kardeşlerimize selam ve muhabbetlerimle....
 
Çerkes Aşuresi "Kafkas Mutfağı"
Çerkes Aşuresi Kullanılacak Malzemeler
 
*     1 Su Bardağı Dövülmüş Mısır
*     1 Yemek Kaşığı Aşurelik Buğday
*     1 Yemek Kaşığı Nohut
*     1 Yemek Kaşığı Fasulye
*     Yarım Yemek Kaşığı Pirinç
*     Yarım Litre Süt
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
En   İyi İftar Lezzetlerinden Çerkes Aşuresi Üzeri İçin
*     Tereyağı
*     Toz Kırmızı Biber
*     1 Fincan İri Siyah Üzüm
 
Tok Tutan Sahur Lezzetlerinden Çerkes Aşuresi İşlem Basamakları;
-Mısır, buğday, nohut, fasulye ve üzümü bir gece önceden ıslatın.
-Mısır, buğday, nohut, fasulye, pirinç ve üzümü ayrı ayrı haşlayın.
-Haşlama işleminin ardından mısır, buğday, nohut, fasulye ve pirinci karıştırın ve az su ekleyip kaynatarak suyunu çektirin.
-Sütü ilave edip kaynatın ve tuzu ekleyin.
-Tereyağı ve kırmızı biberi yakıp üzerine ekleyin.
-Haşlanmış üzümle üzerini süsleyin.
 
Kafkas Mutfağında "Çerkes Aşuresi" nasıl yapılır?
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli İftar Ve Sahur Menülerini, "En Pratik Ve En Ekonomik İftar Ve Sahur Menüleri" ve "İftara ve sahura Ne Yapsam? Diyenlere Ramazan Menüsü" denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler