Evde Elma Sirkesi Yapımı

Evde Elma Sirkesi Yapımı

Evde Sirke Nasıl yapılır? Türk mutfağında nefis yemek tarifleri ile bilinen Dr. Öğr. Üyesi İlkay GÖK’ ün kaleminden özel bir sirke tarifi olan “Evdelma sirkesi yapımına dikkat..

Evde Elma Sirkesi Yapımı

Evde Elma Sirkesi Yapımı...
"Dr. Öğr. Üyesi İlkay GÖK"
 
Evde Sirke Nasıl yapılır? İşte Size Özel Elma Sirkesi Tarifi.. Evde Elma Sirkesi Yapacaklara Müjde !!! 
 
Elma sirkem hazır. Her gün bir çorba kaşığı ev yapımı elma sirkesini yarım litre su ile sabahları aç karnına tüketmeye başladım.
 
Siz de başlayın (mide sorunu yaşayanlar dikkat etmeli) ama kendi sirkenizi hazırlayarak. 
 
Çünkü ancak Anadolu Mutfağı özelliklerinde evde hazırlanmış elma sirkesi veya diğer sirkeler gerçek probiyotik özelliği taşır ve bize fayda sağlar. 
 
Sirkenin sağlığa faydaları çok..
MÖ dönemden itibaren bir takım hastalıklar özellikle enfeksiyonlar İçin kullanılmış. Hipokrat’ın sirkeyi tedavi için kullandığı biliniyor.
 
Probiyotik deposu sirkenin, kan glikoz seviyesini düzenleyip tokluk hissini arttırarak, kilo vermeye faydası olduğu bilimsel çalışmalarla ispatlanmış. Ve daha pek çok bilimsel ispatlı faydaları var.
 

Evde Elma Sirkesi Yapımı

İşte Size Özel Evde Elma Sirkesi Tarifi; 
1 lt lik kavanoza çok iyi yıkadığınız elmayı kabuk ve çekirdeğiyle ince şekilde doğrayın.
 
Bir elmaya bir tatlı kaşığı şeker veya bal ekleyin. Kavanozun yarından fazlası elma olsun ve sonra boğaz kısmına kadar kaynamış soğuk su ekleyin ve temiz kaşıkla karıştırıp üstünü tülbentle örtüp karanlık bir yerde bekletin. 
 
Günde iki defa sabah-akşam temiz kaşıkla alt üst yaparak havalandırın. Kısa süre sonra köpürmeye başlar ve iki üç hafta sona elmalar dibe çöker. 
 
Elmalar dibe çöktükten sonra karıştırmayın. Kendi halinde beklesin. Bir süre sonra üstte “Sirke Anası” yüzeyde oluşmaya başlar. Sirke anası iyice büyüyene kadar bekletin. 
 
Resimde benim elde ettiğim "Sirke Anası" var.
Evde Elma Sirkesi Yapımı
 
Sonra bu sirke anasını alıp küçük bir kavanoza üstüne sirkesinden de ekleyerek koyun. Sirkenin olduğu kavanozu süzüp elma postalarını ayırdıktan sonra, ev yapımı sirkeniz içilmeye hazır olur. 
 
Yeni sirke yapımında sirke anasını kullanın, kavanozun içine koyun ve elmalarla fermantasyonu başlatın. Süre kısalır ve sirkenizin probiyotik kalitesi artar..
 
Hocamızın Anadolu Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemek tarifleri ile bilinen  Dr. Öğr. Üyesi İlkay GÖK’ ün kaleminden özel bir sirke tarifi olan “Evde Elma Sirkesi Yapımı Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik. 
 
Hocamıza Geleneksel Türk Mutfağına  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler