İdlib'in Doğusunda Rus Yapımı Uçak Düşürüldü...

İdlib'in Doğusunda Rus Yapımı Uçak Düşürüldü...

Suriye Milli Ordusu (SMO), İdlib'in doğusundaki Serakib kasabasında Esad rejimine ait Rus yapımı savaş uçağını düşürdü. Düşürülen savaş...

İdlib'in Doğusunda Rus Yapımı Uçak Düşürüldü...
Suriye Milli Ordusu, İdlib’in doğusunda Esad rejimine ait Rus yapımı savaş uçağını düşürdü.
 
Suriye Milli Ordusu (SMO), İdlib'in doğusundaki Serakib kasabasında Esad rejimine ait Rus yapımı savaş uçağını düşürdü.
 
Düşürülen savaş uçağının Serakib çevresindeki köylere hava saldırısı hazırlığında olduğu belirtildi. Uçakta 2 pilotun olduğu öğrenilirken, durumları ile ilgili henüz bilgi verilmedi.
 
İdlib'de rejime ait bir savaş uçağı, muhalifler tarafından düşürüldü" şeklinde geçtiği son dakika haberini bir süre sonra yayından kaldırdı.
 
Suriye resmi haber ajansı SANA ise düşen aracın Türkiye'ye ait bir insansız hava aracı olduğunu iddia etti.
 
Türkiye'ye Ait' İddiası
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise, cihatçıların düşürülmesinin ardından  başına gelerek sevinç gösterisi yaptıkları İHA 'nın ANKA olduğu öne sürüldü.
 
Öte yandan, Suriye ordusu kuzey hava sahasının kapatıldığını ve hava sahasını ihlal eden her şeyin düşman hedef olarak görüleceğini duyurdu.
 
Suriye Watan gazetesi'nde yer alan haberde de "Suriye Genelkurmay Başkanlığı Suriye'nin kuzeybatı (İdlip/Halep) hava sahasının yolcu uçaklarına ve diğer tüm uçaklara kapatıldığını ilan etti" ifadeleri yer aldı.
 
Rusya'dan Açıklama
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İdlib’de Su-24 uçağının düşürüldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
 
Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Militanların internet kaynaklarına dayandırılarak aktarılan, Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Su-24 uçağının İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesi hava sahası üzerinde düşürüldüğü bilgisi yalan” ifadeleri kullanıldı.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler