Ortaca Slow Food Festivali İle Yaşasın Anadolu Diyoruz...
Doğal ve yöresel ürünlerin kalıcılığını sağlamak, kültürün önemini anlamak ve farkındalık yaratmak, tek tip beslenmeye inat sağlıklı üretimleri desteklemek için SLOW FOOD felsefesini kendimize prensip edindik.
Yerel ürünlerin ön plana çıkartılması ve yöresel mutfak kültürünün tanıtımı amaçlanan Ortaca Slow Food (Gocamandan Toruna) Festivalinde, Muğla mutfağı yöreselinde kendi üretimleri olan veya doğasında bulunan ot yemekleri , sebze yemekleri, meyve, av etleri, kümes hayvanları, deniz ürünleri, balık yemekleri, kasaplık büyük ve küçükbaş hayvanlar ile yapılabilen birçok yöresel yemeği bir arada bulabilmek mümkün olacaktır.
Kendine has doğası, coğrafi yapısı, iklimi ile var olan Muğla gastronomi değerlerine göçler ile kattığı renkleri gelenekselleştirmiş Muğla mutfağını, Muğla yemek hikayeleriyle, Muğla kültürüyle, Muğla ritüeliyle, Muğla gelenekleriyle tanıtmak için sizleri bekliyoruz.
Festival Slowfood festivalidir ama Muğla ile sınırlı kalmasın istiyoruz. Her yörenin kendine has ürünlerini kendilerine ayrılmış sokaklarda görmek isteriz. Bu nedenle yerel ürünlerini ve yöresel mutfaklarını tanıtmak isteyen tüm Türkiye illerine kapımız açıktır.
Ortaca Slow Food Festivali;
MUGASDER (Muğla Gastronomi Aşçılar Derneği) tarafından yapılan tamamen yöresel yemeklerin yarışabileceği yarışma, TAFED ve MUGASDER üyesi şefler tarafından verilecek workshoplar, TAFED Milli Takımı tarafından yapılacak sunumlar, yerel halkın yerel ürünlerini geleneğine uygun tiyatral şekilde sunduğu sokaklar, engelli çocuklarımızın etkinlikleri, ünlü panelistler ile bilgi paylaşımları, yemek kitapları imza stantları, mutfak müzesi gibi birçok etkinliği bir arada yaşayabileceğiniz bir festival olacağını vaad ediyoruz.
Bizleri bu yolculuğumuzda yalnız bırakmayan, yanımızda, bizimle olan Sayın Zeki Açıköz’e, Sayın Mahmut Dolmacı’ya, Sayın Yunus Emre Akkor ve Ömür Akkor’a, Sayın Rafet İnce’ye, Sayın Eyüp Kemal Sevinç’e, Sayın Tuna Aktan’a, Sayın Esat Özata ve Sayın İdil Çimrin’e çok teşekkür ediyoruz. Lezzete gelin, sağlığa gelin, geleneğe gelin, kültüre gelin.
Gelin ki birlik olalım, bir olalım. Gelin'ki Anadolu olalım.
YAŞASIN ANADOLU diyoruz.